L’Alcúdia de Crespins forma a 10 persones en l’ús dels desfibril·ladors municipals

0
1125
Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins

Actualment l’Alcúdia de Crespins compta amb dos d’estos aparells desfibril·ladors, un al poliesportiu municipal i un altre al cotxe de la patrulla de la Policia Local

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha format a deu persones en l’ús dels aparells desfibril·ladors que hi ha ubicats al Poliesportiu Municipal, i al cotxe patrulla de la Policia Local, amb el propòsit de garantir una unitat mòbil dirigida cap a tot el veïnat del municipi.

En el marc del projecte, Pepe Garrigós, alcalde de l’Alcúdia de Crespins, ha assenyalat que “la seguretat i la protecció del ciutadà és el principal repte a aconseguir”. D’esta manera, per sensibilitzar a la població sobre els beneficis dels equips, el personal de les àrees amb accessibilitat ha rebut una sessió formativa de reanimació cardiopulmonar bàsica i maneig dels Desfibril·ladors Externs Semiautomàtics (DESA): “al cap i a la fi, el que vertaderament importa és salvar vides i estos recursos aporten facilitats per a aconseguir-ho”, ha destacat Garrigós.

Amb el curs de formació homologada, els assistents han rebut, un certificat per part de l’Informe Quinzenal Epidemiològic Nacional (IQEN), una iniciativa duta a terme per part del Ministeri de Salut i Protecció Social.

Cal recordar que els dos equips desfibril·ladors compten amb una sèrie d’instruccions i senyalitzacions per a la seua efectivitat, ja que les possibilitats d’accedir de manera fàcil i ràpida a un desfibril·lador són primordials per augmentar les probabilitats de supervivència de la víctima.

Gerard Gimeno, regidor d’Esports i Joventut ha apuntat que amb els nous equips “els esportistes entrenen amb més tranquil·litat i sense pensar en els riscos que poden encaminar-se amb el rendiment”; Altra proposta per continuar vetllant i superposant la vida diària i el benestar de les veïnes i veïns del municipi.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Mancomunitat de la Costera-la Canal estrena nova web turística

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here