L’Alcúdia de Crespins amortitza en tres anys legislatura el 40% del deute que tenia al seu inici

0
2021
Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins

A l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins li queden per abonar 1,5 milions d’euros, després d’amortitzar quasi un milió en el que es porta de legislatura

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha fet efectiu, este mes de maig, el pagament de quasi 408.000 euros del préstec del Pla d’Ajust de 2012 pel qual el consistori estava obligat a pagar al Ministeri d’Hisenda un total d’1.207.032 euros. D’esta quantitat ara per ara i una vegada feta l’última amortització sols queden per abonar 164.007 euros, segons ha confirmat el regidor d’Hisenda, Roberto Granero, és a dir, el 13,6% del deute inicial.

Però este no és l’únic deute, a este préstec se sumen altres operacions de crèdit adquirides pel consistori en anteriors legislatures. “Vam heretar en 2015 una situació econòmica molt complicada que estem atenent i sanejant”. Esta realitat econòmica del municipi ha suposat un gran esforç en la gestió però sobretot per a tots els alcudians i alcudianes. Segons Granero “en estos tres anys de legislatura amb el pagament de préstecs, les amortitzacions extraordinàries, el conveni de fraccionament del deute amb la Diputació i el compliment de sentències s’ha fet front a més de 2 milions d’euros”.

I és que com ha assenyalat, el total dels préstecs de l’ajuntament pujava a principi d’esta legislatura a 2.513.866 euros. A hores d’ara eixa quantitat s’hi ha reduït en 966.632 euros (el 38,6% del total), quedant un deute viu d’1.547.234 euros. “Estem reduint el deute heretat d’altres legislatures, obligats fins ara pel Ministeri a destinar els superàvits a amortitzar les operacions de crèdit, la qual cosa ens suposa deixar d’invertir en altres conceptes importants per al dia a dia del nostre poble”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva adjudica la millora de la seguretat dels itineraris de vianants cap al centre comercial

Tanmateix, l’edil ha explicat que a més del pagament del préstec corresponent al Pla d’Ajust realitzat en 2012 per l’anterior govern popular, també, s’ha fet efectiu aquesta legislatura el pagament a la Diputació de 188.732 euros corresponents al deute adquirit en les darreres legislatures sobretot des de 2009 fins a 2013 i que ascendia a 1.797.690 euros quan el govern actual va accedir a l’Ajuntament.

A tot açò se suma, el pagament, el passat mes de febrer, de la segona anualitat de 432.826 euros per a saldar el deute per l’expropiació d’unes parcel·les al Riu Nou. En este cas, cal recordar que la sentència del Tribunal Superior de Justícia va condemnar a l’Ajuntament al pagament de 3.462.610 euros més interessos i complir amb el pagament del principal en vuit anualitats, este any és la segona. “Una autèntica llosa que condicionarà la gestió municipal de la pròxima dècada”, ha conclós l’edil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here