L’alcaldessa de Gandia i la consellera de Justicia coordinen accions

0
1670
Gandia
Un dels moments de la reunió.

En el marc del Pla Territorial d’Emergències de la Comunitat Valenciana i a l’efecte de donar trasllat dels detalls del Pla de Suport i Coordinació Municipal que ofereix reforç logístic als municipis per les necessitats derivades de l’emergència del Covid-19, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha convocat a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, a una reunió a través de videoconferència, on també han participat altres alcaldes i alcaldesses dels grans municipis de la Comunitat Valenciana.

Aquest programa mobilitza els recursos humans i tècnics de la Generalitat amb l’objectiu de cobrir les necessitats de la població, especialment els més vulnerables. D’aquesta manera, el Consell coordina més de 10.000 efectius per repartir aliments, medicines, fer tasques de desinfecció i neteja d’espais sensibles i oferir atenció psicològica mentre duren les mesures especials establertes després de la declaració de l’estat d’alarma.

Tot aquest dispositiu ha estat elaborat per la Conselleria a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. El dispositiu compta a més amb la col·laboració de les diputacions de Castelló, València i Alacant, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i Creu Roja, ja que la mesura ofereix suport logístic, tècnic i humà als 542 ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit s’han tipificat cinc classes de necessitats:

· Repartiment domiciliari d’aliments i recursos de primera necessitat a persones discapacitades, persones grans que viuen soles, persones en entorns aïllats i altres col·lectius d’especial vulnerabilitat.
· Transport d’aliments i material sanitari per als ajuntaments (no a persones individuals).
· Neteja i desinfecció d’espais sensibles.
· Distribució de material de protecció personal i de neteja i desinfecció.
· Atenció psicològica telefònica o mitjançant videoconferència, tant per a la ciutadania com per al personal dels ajuntaments.
· Altres peticions d’ajuda no tipificades on la solució siga factible pels efectius inclosos en aquest pla.

L’alcaldessa de Gandia ha agraït la determinació de la Generalitat per exercir de líder en la coordinació de municipis, «que en aquests moments és bàsic per ser més efectius i arribar el més prompte possible a les necessitats de la ciutadania».

Des de l’ajuntament de Gandia, segons ha afegit Morant, s’han posat en marxa «des del primer dia tots els recursos necessaris dirigits als més vulnerables i seguirem unint esforços amb la Generalitat perquè aquesta batalla contra el coronavirus no deixe a ningú enrere».

La màxima autoritat municipal ha comunicat a la consellera que tots els recursos que consten en el Pla de Suport i Coordinació Municipal «ja estan en funcionament des del primer dia, entre ells, l’assistència a les dones que pateixen violència de gènere», i ha realitzat un balanç de la situació actual aprofitant l’assistència dels regidors que formen el gabinet de crisi: Liduvina Gil, regidora responsable de Sanitat i Salut Pública; Jose Manuel Prieto, regidor delegat de Govern Interior i Coordinació Administrativa; i Nacho Arnau, regidor delegat de Seguretat.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí