Alcaldes de Dénia i els Poblets es reuneixen amb la CHX per a buscar solucions a l’estancament d’aigües en la desembocadura del riu Girona

0
486

Els alcaldes de Dénia, Vicent Grimalt; i dels Poblets, Salvador Sendra, s’han reunit a València amb la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Mª Ángeles Ureña; i la cap del Servei Provincial de Costes, Rosa de Los Ríos, per tal de donar solució als problemes de salubritat que està provocant l’estancament d’aigües en la desembocadura del riu Girona en la platja de les Marines per causa de l’acumulació de grava i posidònia.

Esta acumulació de material està provocant que les aigües no fluïsquen i s’estanquen, produint la proliferació d’insectes i males olors.

Ajuntament de Dénia.

En la reunió, les delegacions de Dénia i els Poblets han explicat als tècnics de la Confederació que l’ajuntament de Dénia no pot actuar amb maquinària des de la platja per a resoldre el problema, ja que l’acumulació que està taponant l’eixida d’aigua està 500 metres terra a dins, en una zona que és domini de la Confederació.

Els tècnics de la Confederació han proposat la creació d’un accés provisional a la zona taponada perquè les màquines puguen actuar i desembossar la zona que està acumulant les aigües. Esta actuació serà provisional i la desembocadura es restaurarà fins a deixar-la com està hui en dia quan es finalitze l’actuació.

En la reunió han participat també els regidors de Medi Ambient de Dénia, Josep Crespo; el regidor de Platges dels Poblets, Francisco José Pérez Ribot; i els tècnics de les administracions implicades.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here