Alcaldes de 9 municipis de la Ribera i l’Horta es coordinen per sol·licitar ajudes pel temporal dels últims dies

0
2647
Imatge de la reunió que ha tingut lloc a Sueca.

Els alcaldes sol·licitaran la declaració com a la zona afectada greument per una emergència de protecció civil

El saló de plens de l’Ajuntament de Sueca ha acollit aquest divendres una reunió entre els alcaldes de 9 municipis afectats greument per les pluges torrencials de la setmana passada. Els representants dels ajuntaments de Sueca, Cullera, Almussafes, Sollana, Alberic, Beniparrell, Llaurí, Benifaió i Fortaleny, han decidit actuar conjuntament i de manera coordinada a l’hora de sol·licitar la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil.

Encara que les sol·licituds han de realitzar-se de manera individual per part de cada Ajuntament, ja que no es permet la sol·licitud a través d’un document conjunt, els alcaldes han volgut evidenciar la unanimitat a l’hora d’actuar de manera coordinada. “Volem que l’Estat considere realment que tenim motius més que justificats per a sol·licitar esta declaració i que puga facilitar unes línies d’ajudes, especialment per a la ciutadania que per circumstàncies no tenia els seus béns assegurats, ja que els ajuntaments no tenim la competència de concedir ajudes en estos casos en què no es disposa d’un segur”, han explicat. Així mateix, han incidit en què, aquells veïns i veïnes que sí que disposen d’un segur, inicien al més prompte possible els tràmits oportuns per a poder cobrar els desperfectes, ja que a través de les seues assegurances el procés serà més ràpid que si esperen que l’Estat declare la zona afectada greument per una emergència de protecció civil.

Els alcaldes dels 9 municipis afectats es mostren confiats que l’Estat atendrà la seua sol·licitud i, d’eixa manera, esperen que els tràmits burocràtics i les ajudes puguen arribar al més prompte possible.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí