Els alcaldes i el Consell exigeixen a Foment la modernització de la línia de tren Xàtiva-Alcoi

0
1345
Els alcaldes d'Alcoi, Toni Francés, Ontinyent, Jorge Rodríguez i Xàtiva, Roger Cerdà, amb la consellera María José Salvador

Els alcaldes de Xàtiva, Ontinyent i Alcoi reclamen amb la conselleria la revisió del protocol signat en 2009 amb el ministeri de Foment

Els alcaldes de les capitals per les que passa la línia de tren Xàtiva-Alcoi han rebut el suport del Consell a través de la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i han anunciat que exigiran al Govern central l’adequació i modernització de la línia fèrria.

En la trobada han estat els alcaldes d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, de Xàtiva, Roger Cerdà, i d’Alcoi, Toni Francés. Així la consellera ha recordat que aquesta línia és competència exclusiva de l’Estat i ha compartit amb els representants municipals la seua «inquietud i la preocupació» sobre l’estat d’aquesta línia. Al seu judici, és «necessari que el Govern central es comprometa en la millora d’aquesta infraestructura i pressuposte les inversions adequades».

Tant María José Salvador com els alcaldes, han coincidit que «l’abandó i la gran deterioració que pateix la línia no es correspon en absolut amb la importància que té per a la vertebració del territori i la connectivitat de les comarques de l’Alcoià, El Comtat, la Vall d’Albaida i la Costera».

Per açò, ha recordat que la Generalitat ja ha reclamat al Ministeri de Foment la revisió del protocol que es va signar en 2009 i que ha sigut reiteradament incomplit pel Govern central. «És necessari redefinir el full de ruta d’aquesta infraestructura que és d’exclusiva competència de l’Estat i adequar-la a l’escenari actual», ha indicat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí