L’alcalde de Sagunt nega haver incomplit amb els treballadors el Pla d’Ocupació i preveu una «solució viable»

0
1129
Quico Fernàndez i Roser Maestro

Fernández afirma que l’Equip de Govern està buscant una solució viable que satisfaça als treballadors i treballadores que van ser adscrits al règim agrari

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha fet unes declaracions sobre la posició de l’Equip de Govern respecte de la situació dels treballadors i treballadores del pla d’ocupació encomanat a la SAG per l’Ajuntament, que van ser adscrits al règim agrari.

El primer edil explica que “el dia que el consell d’administració de la SAG es va reunir per tractar esta qüestió tenia per una banda un informe que havia elaborat la consellera delegada Roser Maestro per a solucionar el problema, al qual nosaltres com a Equip de Govern havíem mostrat el nostre suport i per altra banda es va presentar per part de l’empresa un informe jurídic que assenyalava una sèrie de problemes en esta resolució”.

L’alcalde explica que els consellers van manifestar la seua posició respecte de la proposta de la delegada i, de manera consensuada i per part dels responsables de l’Equip de Govern presents a la reunió, Pablo Abelleira, Miguel Chover i el propi Quico Fernández, van coincidir en que “seria convenient buscar un informe que donara cobertura al nostre compromís amb els treballadors, que es va plantejar en el seu moment en el consell d’administració i continua damunt de la taula”.

Fernández aclareix que en cap moment s’ha rebutjat la proposta de la senyora Maestro, sinó que d’acord amb ella i en tots els membres de l’Equip de Govern, es va decidir que seria millor tindre un informe que donara una major seguretat jurídica, sobretot als treballadors i a les treballadores, “perquè si al final la solució passa per una reivindicació que no té una cobertura legal, el resultat podria ser que els treballadors/es que lamentablement s’han vist involucrats en esta situació finalment no cobraren”.

Solució viable

L’alcalde a més argumenta que “nosaltres estem buscant la solució. Una solució que done satisfacció als treballadors però que siga viable des del punt de vista de l’acceptació per part de les administracions que han de resoldre este expedient segons la justícia i la legalitat”.

L’alcalde també ha explicat que l’Ajuntament de Sagunt, com tots els anys, des de fa ja vàries legislatures, dedica part del seu superàvit a donar treball a les persones que més ho necessiten amb uns plans d’ocupació i normalment en contra, moltes voltes, dels criteris de la pròpia administració que intenta limitar esta possibilitat, “però l’Ajuntament, este govern i governs anteriors, han decidit en bé dels treballadors i treballadores que estan en una situació més precària, desenvolupar estos plans d’ocupació normalment amb una durada de tres mesos intentant arribar al màxim de gent”.

En esta ocasió es va decidir per part dels quatre grups que formen el govern, i per tant és un pla d’ocupació de tot el govern, ampliar eixa duració a sis mesos amb la finalitat que els treballadors i les treballadores pogueren cobrar unes prestacions, però quan es van fer els contractes en alguns casos es van tancar a través del règim agrari i després la conseqüència és que no es tenia dret a eixes prestacions. Però això ha estat tot un procés del qual l’Equip de Govern “no hem tingut un coneixement fins al final perquè s’ha encarregat a la Societat Anònima de Gestió, i la nostra pretensió política evidentment és que hi haguera esta cobertura”.

Per tant, continua Fernández, “si nosaltres hem intentat ajudar a la gent a tindre uns ingressos durant sis mesos i que després tingueren unes prestacions, ara ens hem de preocupar que efectivament tots i totes tinguen estes prestacions dins de la viabilitat legal. No podem arribar a una solució que després es veja defraudada perquè els que perdrien serien els treballadors i treballadores i per tant hem de buscar diferents fórmules per a poder compensar en principi esta discriminació”.

L’alcalde ha assegurat estar disposat a reunir-se amb els treballadors i les treballadores directament, per explicar-los la situació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here