L’alcalde d’Ontinyent felicita a Mavi Mestre, escollida nova rectora de la Universitat de València

0
1689
Rodriguez (esquerra) i Mestre (dreta) en una visita de la nova rectora a Ontinyent

El també president de la Fundació Universitària Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, destaca que siga la primera rectora de la UV dels seus cinc segles d’història

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha felicitat a Mavi Mestre per la seua elecció com a rectora de la Universitat de València (UV) al procés electoral que concloïa este dimarts.

Rodríguez destacava que amb aquest nomenament, “estem de doble enhorabona, per una banda perquè després de cinc segles d’història de la Universitat Mavi Mestre es converteix en la primera dona elegida com a rectora, i per altra perquè Mestre sempre ha estat vinculada molt al Campus d’Ontinyent treballant per aconseguir, entre altres coses, la implantació dels graus de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Infermeria”.

Rodríguez, que també és president de la Fundació Universitària Campus Ontinyent, recordava que la nova rectora també forma part d’aquesta fundació com a patrona permanent en representació de la UV, i que havia estat part de l’equip de l’anterior rector, Esteban Morcillo, durant el mandat del qual l’aposta de la Universitat de València pel Campus d’Ontinyent es va incrementar significativament.

Mavi Mestre, catedràtica de Psicologia Bàsica, ja es va convertir en 2002 en la primera degana de la Facultat de Psicologia, guanyant ara la segona i definitiva volta de les eleccions al rectorat per 6 punts de diferencia (52,98 % del vot ponderat enfront del 47,02% de Vicent Martínez, catedràtic d’Astronomia).

Cap universitat pública de la Comunitat Valenciana havia estat mai dirigida per una dona. Mestre serà la cinquena dona en liderar una de les 50 universitats públiques espanyoles en l’actualitat, junt a les rectores de les Universitats de Granada, Huelva, Autònoma de Barcelona i Universitat del País Basc.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí