Albaida disposarà en 2020 d’un nou Centre de Dia per a Malalts d’Alzheimer

0
1453
Imatge de la firma del conveni a Albaida

L’Ajuntament ha signat un conveni amb Caixa Ontinyent pel qual el centre tindrà una inversió de 800.000 euros i capacitat per albergar a 35 usuaris

L’Ajuntament d’Albaida, l’Obra Social de Caixa Ontinyent i l’AFMAVA han signat el conveni de col·laboració per a la construcció del nou Centre de Dia que naix amb el nom ‘Centre d’Alzheimer Albaida-Caixa Ontinyent” i que es finalitzarà l’any 2020, culminant així, «un procés de més d’una dècada d’esforç i reivindicacions per part d’AFMAVA i del poble d’Albaida en general, de disposar d’un centre de dia digne», segons s’ha manifestat des de l’ajuntament.

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer d’Albaida (AFMAVA), que es troba situada en l’actualitat en un baix de l’edifici de l’antic institut Josep Segrelles, comptarà amb un nou centre a la urbanització de La Torre d’Albaida. El nou recinte, amb una capacitat per a 35 usuaris, disposarà d’un espai obert amb dos àrees diferenciades, una zona d’atenció específica amb sales polivalents, i un altra àrea, que alberga el gimnàs i la cuina, espai on ha quedat integrat l’antic fumeral existent. Tot això s’articularà a través d’un pati interior ajardinat que dotarà de llum natural a l’edifici, tal com ha explicat l’arquitecte encarregat del projecte, Baldo Molinero.

Després de la firma del conveni s’iniciarà el procediment administratiu pertinent per tal de licitar les obres del nou centre, obres que està previst executar a partir del 2018 fins el 2020. El nou centre obrirà les seues portes després d’una inversió que ascendirà a un total d’aproximadament 800.000 euros, satisfets conjuntament entre l’Ajuntament i Caixa Ontinyent, a expenses de futures ajudes que es puguen convocar per part d’altres administracions.

El president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, s’ha mostrat satisfet perquè amb aquesta actuació «contribuïm al benestar no només de les persones que pateixen aquesta malaltia, sinó també dels seus familiars». Ha remarcat, a més, que «aquestes iniciatives són possibles gràcies als nostres clients d’Albaida. Són ells, amb la seua confiança, els que fan possible aquest centre «afegint també que» aquests projectes mostren la proximitat i el compromís de la nostra entitat amb la seva gent i amb el seu àmbit d’actuació, ja que som l’única entitat que reverteix a la societat els beneficis que genera «.

L’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert hamanifestat que «les necessitats i l’atenció als sectors de la societat més vulnerables, seran sempre una prioritat per a este ajuntament. Prova d’això és el nou centre per a malalts d’Alzheimer que beneficiarà de manera directa a totes aquelles persones que necessiten una atenció integral especialitzada i a les seues famílies, ampliant també la capacitat d’assistència a malalts. A més, les noves instal•lacions i l’espai a l’aire lliure del què disposarà suposarà una important millora en la qualitat del servei que des d’AFMAVA s’està prestant». L’edil assenyalava també que “és un projecte molt important per al poble d’Albaida que hui comença a caminar”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí