Albalat dels Tarongers regularitzarà una vintena de nuclis d’habitatges il·legals amb el nou PGOU

CaixaBank - MyBox

0
1172
La diputada Conxa Garcia, amb l'alcaldessa d' Albalat dels Tarongers, Teresa Pérez

La legalització dels nuclis d’Albalat dels Targongers suposarà dotar-los d’una xarxa de clavegueram i de tractament d’aigües

Albalat dels Tarongers comptarà amb un Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que done cobertura a les necessitats de serveis de la població. En concret, el document permetrà regularitzar la situació dels 19 nuclis habitatges il·legals del terme municipal, i ho farà amb el suport de la Diputació de València.

Es tracta d’una de les assistències més urgents de les quals aborda la Corporació provincial en aquest àmbit, ja que l’existència de construccions sense legalitzar suposa, per exemple, la falta d’una xarxa de clavegueram i de tractament d’aigües, amb les consegüents conseqüències mediambientals.

“Constitueix un servei essencial de la Diputació, que a més en el cas d’Albalat dels Tarongers, requereix d’urgència. S’ha de regularitzar com més prompte millor la situació d’aquests habitatges per a garantir el compliment de la legalitat, així com la qualitat de vida dels veïns”, ha assenyalat la diputada de l’àrea d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia.

El municipi compta amb un terme municipal de característiques particulars, ja que es troba travessat per la Serra Calderona, amb moltes construccions en la part sud del territori sense legalitzar. Així mateix, Albalat dels Tarongers disposa de normes subsidiàries que daten de 1992, que tampoc contemplen el desenvolupament de sòls terciaris, representant en la pràctica manques en l’àmbit industrial i en el sector serveis.

De moment, el procés per a l’elaboració del PGOU es troba en període d’aprovació dels plecs de condicions per a realitzar la contractació de l’empresa que s’encarregue de la seua elaboració, que comptarà amb la supervisió en tot moment de tècnics de la Diputació, institució que a més s’encarregarà del finançament del 49% del projecte, amb 157.300 euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here