Albalat dels Sorells invertirà 539.142,36 € en dos anys a través del Pla d’Inversions

0
4620
albalat.escorxador (4)

L’ajuntament d’Albalat dels Sorells segueix complint amb ells Objectius de Desenvolupament Sostenible, com a eines principals de l’acord marc de Nacions Unides, inclosos en l’Agenda 2030. De la mateixa manera, l’ajuntament compleix amb creixes, amb les condicions marcades per la Diputació de València alhora de distribuir els diners que atorga a cada ajuntament de la demarcació.

Els projectes del Pla d’Inversions de la Diputació de València naixen amb un objectiu ferm de lluitar per molts dels paràmetres i fites incloses en l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Aquest full de ruta que marca el futur del planeta des del punt de vista de la responsabilitat i sostenibilitat ambiental i lluita contra el canvi climàtic, això és, els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), com a eines concretes  perquè les administracions i governs apliquen eixes polítiques.

És per això que prop del 40 % de les inversions a càrrec del pla de la Diputació, es destinaran a projectes relacionats amb el compliment d’aquests objectius. La millora i eficiència en la climatització del Centre Cívic i condicionament de la Gran Via i integració en el parc Hort del Comte, això suposa 211.000 € d’inversió. Altres actuacions com l’augment  d’instal·lacions fotovoltaiques, autoconsum i comunitats energètiques; la compra d’un nou vehicle elèctric; el Pla Urbà d’Actuació Municipal; l’equipament de material per al nou espai públic en l’antic edifici de l’escorxador o l’adequació i habilitació de places per a mobilitat reduïda en l’Espai Cultural, amb 328.000 d’inversió, completen la destinació de les propostes aprovades per la diputació de València per Albalat dels Sorells, les quals fan un total de 539.000 €.

Val a dir que, els ingressos que rebrà cada municipi es baremen mitjançant una fórmula que garanteix un fix a cada ajuntament i varia en funció de paràmetres com la implicació en els compliments de l’ODS, l’existència de plans d’Igualtat, de mobilitat o formar part del Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia entre altres. En paraules de l’Alcalde, Nicolau Claramunt: “Albalat dels Sorells prioritza els objectius d’inversió per seguir fent un municipi més eficient i sostenible, on hi haja més igualtat i justícia social”

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here