Albalat dels Sorells bonifica la producció d’energies renovables

0
1113

Fins un 50% de l’IBI es podran estalviar aquells veïns i veïnes d’Albalat dels Sorells que tinguen instal•lades i produïsquen energia elèctrica mitjançant plaques solars. Així ho ha anunciat la regidora de Medi Ambient Sònia Clemente.

El 12 de novembre entraren en vigor les modificacions de les ordenances d’IBI i de Vehicles de Tracció Mecànica per les que el veïnat d’Albalat podrà sol•licitar subvenció d’un 50% de la quota de l’IBI durant 10 anys en vivendes que produïsquen energia elèctrica amb una potència mínima d’1,5 kw per al consum propi.

També es bonificarà un 25% de la quota de l’IBI durant 10 anys a habitatges per instal•lació d’energia solar per producció d’aigua calenta sanitària sempre i quan la instal•lació no siga d’obligat compliment per nomativa i tinga la corresponent homologació per l’administració competent.

En quant a les subvencions de l’impost de vehicles, Es bonificarà amb un 75% de la quota d’IVTM durant 10 anys els vehicles amb motor exclusivament elèctric i es bonificarà amb un 50% de la quota d’IVTM durant 10 anys els vehicles elèctrics d’autonomia estesa, vehicles elèctrics híbrids endollables amb una autonomia mínima de 40 kilòmetres, així com vehicles que utilitzen exclusivament bio-diesel, gas natural, gas liquat del petroli o derivats d’olis vegetals.

Segons comenta Nicolau Claramunt, alcalde de la localitat, estes mesures s’emmarquen dins del projecte “Albalat 0,0” que porta a terme l’equip energètic del consistori amb l’objectiu clar de reduir al màxim les emissions de cO2 locals. Quanta més energia produïm a les nostre teulades menys emissions generarem i més estalviarem. La modificació d’estes ordenances volen ser un estímul per que els veïns i veïnes s’uneixen al projecte que ha encetat l’Ajuntament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here