Albaida suspén les seues festes patronals i de Moros i Cristians per la pandèmia de la COVID-19

0
1870
La decisió ha estat presa pel consell sectorial d'Albaida

Es buscarà poder realitzar alguns actes culturals i simbòlics que respecten les mesures de seguretat sanitària

Albaida va convocar el Consell Sectorial de Cultura i Festes ahir al Saló de Plens per a debatre entre altres punts la suspensió de les seues festes Patronals i de Moros i Cristians. Aquest òrgan de participació ciutadana va consensuar la proposta de suspensió d’aquestes dues fites davant la situació de pandèmia generada per la COVID19. L’acord pres per unanimitat del teixit cultural i fester serà traslladat al Plenari Municipal per a la seua ratificació.

Les agrupacions presents van coincidir en la necessitat de suspendre les Festes però, en tot cas, sense perjudici dels actes que puguen realitzar-se seguint la normativa pertinent de seguretat i salut publica. L’alcalde, Josep Albert, va reflexionar sobre la possibilitat de la “realització d’algun acte simbòlic o esdeveniment cultural com ara el concurs de composició de música festera o inclús el castell del 7 d’octubre, si les condicions són propícies i podem garantir la seguretat de les persones assistents i participants”.

Pel que fa a l’aspecte religiós de les Festes Patronals serà la Parròquia d’Albaida qui prenga la decisió de què es podrà realitzar dins de la normativa vigent. Com a exemple es va destacar la celebració del Corpus Christi on es controlaren els accessos i adoptaren totes les mesures d’higiene i distanciament que requeria la situació.

Dins de l’ordre del dia, a més, s’informà que les festes patronals d’Albaida han estat inscrites en inventaris sectorials de Béns Immaterials; la qual cosa comporta que obtinguen el permís per a poder disparar focs i artefactes pirotècnics. Aquest pas és imprescindible, donada la proximitat del nucli urbà al riu, i facilita l’obtenció dels permisos corresponents per al Castell de la nit del 7 d’octubre. Es cerca fer valdre les Festes d’Albaida i aquells trets diferenciadors i únics que les converteixen en expressions culturals a ser considerades cara la resolució de les Festes Patronals com a Bé Immaterial de Rellevància Local, així com, en la consecució de la declaració de Festa d’Interès Turístic de les Festes de Moros i Cristians.

El Consell Sectorial de Cultura i Festes té per finalitat promoure i fomentar la cultura i les festes d’Albaida al mateix temps que vetla per la tradició i arrels de la festa albaidina i del que formen part tots els col·lectius, associacions i entitats que de manera directa o indirecta estan vinculades a la ciutat. Porta reunint-se de manera oficial des de 2016 amb veu i vot dels diferents actors integrants i es converteix per tant en un estament de participació ciutadana clau per al foment del debat i on germinen les propostes de futur i els reptes més engrescadors que s’obren amb la Nova Normalitat i com construir espais segurs i nous costums per a adaptar-se als temps.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí