Albaida s’integra en l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible i enceta el seu Pla Estratègic

0
744
Ple municipal d'Albaida

La localitat assumeix l’agenda 2030 i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que ha acordat la Comunitat Internacional

El ple municipal d’Albaida ha aprovat per unanimitat de tots els partís polítics l’adhesió al Manifest per l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible, el que dona el primer pas per encetar els treballs del Pla Estratègic DEMA (Dinamització Estratègica del Municipi d’Albaida).

Amb l’aprovació de l’adhesió al manifest uneix a Albaida a la Comunitat Internacional i assumeix els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que integren l’Agenda 2030. Així Albaida formarà part d’una xarxa de municipis valencians que volen posar en comú polítiques efectives que giren al voltant d’estes tres gran àries, unint sinergies entre els diferents graons o àmbits de l’administració pública, des de l’estatal, autonòmica fins al local.

Per a l’alcalde Josep Albert “treballarem per tractar de dibuixar un nou model de ciutat, on totes i tots serem responsables d’arribar a la millor solució per a Albaida, i també per al Planeta” i és que “reunir-se i parlar, arribar a consensos i actuar de manera conjunta, mai ha estat tan imprescindible com en el moment actual” i conclou que “les albaidines i albaidins podran participar en el disseny de la ciutat futura, i ho faran baix les premisses justes i necessàries que marquen els 17 ODS”.

A més, el Plenari Municipal ha assumit l’impuls estratègic per generar dinàmiques entre el sector privat, la societat civil, les universitats i altres actors que tinguen vincles amb el desenvolupament sostenible en l’àmbit autonòmic i local.

I tot això serà possible gràcies al Pla estratègic on “Albaida serà capaç d’imaginar-se cap al futur, on podrem dissenyar nous models de ciutat amb la complicitat de tothom. És el moment de repensar entre totes i tots què volem i sobretot com volem arribar-hi” ha manifestat Alejandro Quilis, regidor de Model Social i econòmic i responsable de Projectes estratègics de l’Ajuntament d’Albaida.

Aquest nou repte ha comptat amb la participació de totes les forces representades en el consistori, des del mateix esborrany de manifest, on han pogut esmenar i aprovar per consens la seua redacció definitiva. Quilis en este sentit ha manifestat que “vull agrair en nom del govern municipal la voluntat trobada en tots els grups polítics d’Albaida, amb els que anirem junts per aconseguir el millor per a la nostra ciutat”. Com “totes i tots sabem, Albaida ha passat per temps molt complicats, però ara comencem a veure la llum” a més “la societat canvia, i Albaida ha d’estar preparada” ha conclòs el regidor.

També s’ha acordat traslladar a la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica que s’han encetat els treballs del Pla Estratègic amb la intenció de formar part de l’Aliança de Municipis pel Desenvolupament Sostenible que ha impulsat la Generalitat Valenciana.

Manifest aprovat pel Plenari d’Albaida

1.La necessitat d’un canvi en l’estratègia global que ajude a garantir la posada en marxa d’accions directament vinculades amb l’Agenda 2030.

2.Elaborar propostes d’acció per a enfortir les capacitats dels governs locals, de manera que aquestos puguen participar activament en el desenvolupament de l’Agenda 2030.

3.Els governs locals hem de fomentar el desenvolupament territorial integrat, inclusiu i sostenible, i al mateix temps hem de generar sinèrgies que permeten la participació del sector privat, de la societat civil, de les universitats i d’altres actors que tenen vincles directes o bé indirectes amb el desenvolupament sostenible a nivell autonòmic i local.

4.Impulsar entre els governs locals, aliances i associacions estratègiques en diferents nivells i amb diferents actors, com a eines rellevants per a mobilitzar i compartir experiències i coneixements especialitzats perquè els ODS es converteixen en la Comunitat Valenciana en un horitzó compartit i realitzable en qualsevol dels nostres àmbits de convivència.

5.Que el municipi d’Albaida té la voluntat d’adherir-se al Manifest per l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible, elaborant un Pla Estratègic Municipal (al que anomenarem DEMA: Dinamització Estratègica del Municipi d’Albaida) que s’adapte als principis i metodologies de l’Agenda 2030 (Objectius per al Desenvolupament Sostenible). De la mateixa manera, l’Ajuntament assegurarà que aquest Pla es desenvolupa mitjançant processos de participació ciutadana i de transparència, comprometent-se així mateix a buscar el consens de totes les forces polítiques i a fer-les partícips de totes les accions encaminades a l’elaboració del Pla, amb la intenció inequívoca d’aconseguir els seus objectius generals i específics que plantegen a l’Agenda 2030.

6.Donar per entès l’encetament dels treballs del Pla Estratègic DEMA (Dinamització Estratègica del Municipi d’Albaida) a la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí