Albaida reforça els seus Serveis Socials amb els Itineraris Integrats per a la Inserció Sociolaboral

0
1003
L'Ajuntament d'Albaida incentiva la integració social.

Van destinats a persones en situació o risc d’exclusió social i comptaran en una primera fase amb dues persones dedicades a la integració d’aquestes persones

L’Ajuntament d’Albaida ha aconseguit una subvenció de 133.928,56 euros del Fons Social Europeu que al costat de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives faran possible el programa d’itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social al municipi d’Albaida, baix la denominació Albaida Integra.

Per a la regidora d’Atenció a les Persones i a la Diversitat, M. Àngels Salom, “amb aquest reforç els Serveis Socials d’Albaida compten amb un cicle integrat d’atenció a les persones, per a evitar la cronificació de certes situacions de vulnerabilitat i ajudar en el seu empoderament cap a la integració en la societat i una major autonomia” i d’aquesta manera “treballem per a no deixar a ningú endarrere, volem arribar allà on faça falta des de les dones en risc d’exclusió, a joves o persones que s’han quedat descavalcades del món laboral en les últimes crisis i cerquen ajuda per a tornar a introduir-se”.

Aquest programa té com a objectiu afavorir l’accés al mercat de treball de les persones que es troben en situació o risc d’exclusió social a través de tallers d’orientació, formació, assessorament individualitzat i acompanyament personalitzat durant tot l’itinerari sociolaboral.

L’objectiu principal és fomentar l’autonomia personal i dotar d’eines a les persones que participen en el programa per a la seua posterior inserció al mercat de treball amb majors garanties. En aquesta primera fase els esforços s’han situat principalment en les dones en risc d’exclusió social empadronades en Albaida. A més, es realitzaran un seguit de tallers grupals per a la millora de l’ocupació, la recerca de feina i la intermediació laboral, classes de castellà per a persones nouvingudes així com impartit formació per a l’ampliació de coneixements sobre les TIC.

El servei d’Albaida Integra porta actiu des del 22 de novembre i ja ha atés a 23 persones amb les quals s’ha fet una primera presa de contacte i oferit informació sobre els recursos en matèria laboral amb els que compta l’ajuntament com el portal laboral municipal https://ocupacio.ajalbaida.es on empreses i persones en cerca de feina es poden posar en contacte. Així com se’ls han explicat eines com les del Labora, com fer un currículum o fins i tot la inscripció en borses de treball públic.

Les persones usuàries han de mantenir una entrevista amb les tècniques del programa on s’aprofundeix en les necessitats, situació social, econòmica, familiar, formativa, laboral, de salut, etc., així com les expectatives i motivacions que empenyen a la persona a inscriure’s en Albaida Integra. Tot això, per a conéixer amb major detall a la persona i poder executar un pla d’intervenció adequat a les seves necessitats i la idiosincràsia de la seva situació. En aquesta fase es crea un clima de confiança, proximitat i cooperació, aspectes que afavoreixen crear uns llaços que faciliten l’acompanyament de la persona en el seu procés d’orientació laboral. En els pròxims dies se sumarà a l’educadora social el perfil d’una treballadora o treballador social per a reforçar l’equip.

Les persones interessades a rebre més informació poden enviar un correu a albaidaintegra@albaida.es o trucar a l’ajuntament al 96.290.09.60 i preguntar per Albaida Integra.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí