Albaida refinança el seu deute per poder estalviar 1.000 euros diaris de pagament d’interessos

0
959
Ajuntament d'Albaida

L’ajuntament aconsegueix rebaixar en quasi 3,5 milions els costos financers amb la reducció del tipus d’interés del 5,9% a l’1,002%

El ple de l’Ajuntament d’Albaida ha aprovat per unanimitat el nou pla de finançament del deute que permetrà a la localitat estalviar 1.000 euros al dia en pagament d’interessos a partir de l’1 de desembre.

Este estalvi en els interessos del deute heretat de l’etapa del Partit Popular es podrà obtindre després de que l’Ajuntament d’Albaida demanara en setembre al Ministeri d’Hisenda el refinançament que ara ha estat aprovat. Este refinançament es traduix en un estalvi de 3.470.709,92 euros a la finalització d’aquest i en una reducció de 7 anys d’amortització del deute.

Els successius plans de pagament a proveïdors als quals s’havia acollit l’Ajuntament d’Albaida durant els anys 2012 i 2013 per a finançar el deute incloïen un tipus d’interés del 5,9%, ha suposat una despesa de 2.003.651,02 €. Aquest finançament implicava la retenció del 50% de la participació de tributs de l’Estat a causa de l’elevat deute que el consistori havia d’assumir. És a dir, un 50% de la quantitat que l’Estat destina a l’ajuntament pels tributs recaptats i que representa una cinquena part del pressupost del municipi, es retenia fins al dia de hui per a l’amortització del deute. Aquest fet impossibilitava que una gran quantitat de recursos municipals pogueren ser destinats a despeses locals.

El nou pla de refinançament, a més de rebaixar en 3.470.709,92 euros els costos financers amb la reducció del tipus d’interés fins a l’1,002%, permet, en relació a aquest fet, acurtar l’obligació de pagament del deute a un període de 10 anys, de tal manera que serial’any 2027 la data final del pla d’amortització i no l’any 2034 comestava previst al pla inicial.

L’Alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert i Quilis manifesta que “aquestpla de refinançament autoritzat pel Ministeri d’Hisenda permetrà afrontar el deute de l’ajuntament i, per tant, reconduir al consistori a la normalitat econòmica tan desitjada per tots”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here