Albaida obri a la participació ciutadana l’elaboració del seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

  0
  736
  Carril bici d'Albaida.

  El PMUS servirà de full de ruta per als anys vinents a l’hora de fer una ciutat més amable i conscient de les seues necessitats a l’hora de moure’s

  L’Ajuntament d’Albaida inicia un procès d’elaboració participativa sobre la mobilitat al municipi, amb l’objectiu d’impulsar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Amb aquest nou repte s’inicien els treballs de prospecció i diagnòstic on es recolliran totes les fortaleses i mancances en aquesta matèria en la ciutat. Per al regidor de Model Social i Econòmic, Alejandro Quilis, responsable dels processos participatius que està duent a terme l’Ajuntament es tracta “d’una oportunitat única per a les albaidines i albaidins poder decidir de manera directa i participada sobre quin model de mobilitat volem a la nostra població, del qual poder extraure conclusions i marcar noves etapes cap a la sostenibilitat i la millora de la vida de les persones” i així “va quedar palès en els Pressupostos Participatius on moltes de les propostes ciutadanes anaven encaminades cap a la millora de la mobilitat i fer-la molt més sostenible i conscient a l’hora de facilitar la vida a la ciutadania”.

  Per a l’alcalde d’Albaida, Josep Albert, es tracta d’un tema cabdal perquè “ens afecta a totes les persones de manera directa i en la nostra vida quotidiana; totes hem de desplaçar-nos cada dia per anar a treballar, a estudiar, a fer la compra, a portar les xiquetes i xiquets a l’escola, a visitar familiars o amistats, i buscar noves maneres de fer-ho entre totes i tots ens pot ajudar a fer una ciutat més amable per a tothom, on ens sentim més a gust a l’hora de moure’ns i compartir l’espai comú”.

  L’Ajuntament d’Albaida amb l’impuls al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible vol definir la mobilitat urbana del municipi per als pròxims anys, i així facilitar els moviments diaris, respectant les necessitats dels diferents col·lectius, i que contribuïsca a una mobilitat més eficient i respectuosa amb les persones i amb el medi ambient. El procès d’elaboració comptarà amb la col·laboració de Sembra, entitat especialitzada, i constarà de diverses fases, estant fase principal la de participació ciutadana, totes elles vindran recollides en la ferramenta ciutadana www.DecidimAlbaida.com des d’on es canalitzarà la participació i es rendirà comptes i informació.

  El PMUS a més recollirà pautes de mobilitat, inventari urbà, accessibilitat, la mobilitat a llocs estratègics, que són algunes de les qüestions principals a tractar. El procès d’elaboració del PMUS d’Albaida.

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí