Albaida presenta el projecte del Museu Internacional del Toc Manual de Campanes

0
1393
El museu estarà al Palau dels Milà i Aragó d' Albaida

El museu estarà ubicat al Palau dels Milà i Aragó d’ Albaida, i en la seua primera la Diputació de València contribuirà amb 50.000 euros

Este dijous s’ha presentat a Albaida el projecte del que serà el Museu Inernacional del Toc Manual de Campanes que s’ubicarà al Palau dels Milà i Aragó. En l’acte han estat presents l’alcalde d’ Albaida, Josep Albert, així com Toni Berenguer, en representació del Gremi de Campaners d’Albiada i Pilar Moncho, diputada provincial de Turisme.

L’alcalde d’Albaida ha explicat que “serà el primer museu del món que arreplegue aqueix paisatge sonor del món de les campanes, amb sons de tot el món, tant d’Europa com també d’Àsia. Va a ser un museu viu, que integrarà a tot el món campaner, on es divulgue i també s’estudie el llarg abast del llenguatge i bon ús de les campanes, des d’Albaida però amb projecció mundial”.

A més ha explicat que “el toc manual garanteix el seu bon ús perquè els ‘consuéters’ marquen com, quan i què tocar, així com el sentir de tot un poble”.

Per la seua banda Pilar Moncho ha manifestat que este projecte és «una aposta per la singularitat del paisatge sonor com a referent turístic del municipi, de la comarca i d’Europa, al no tractar-se d’un projecte localista”.

La Diputació de València col·laborarà en la primera fase del projecte amb una subvenció de 50.000 euros, fase que estarà seguida de tres més. «La d’avui és una primera pedra de moltes i inclou la restauració de l’espai que albergarà el museu, així com l’habilitació d’una Unitat Didàctica i una futura Escola de Campaners per a transmetre aquesta passió també als més xicotets, que són el futur”, ha afirmat Moncho..

En una segona fase, l’Ajuntament d’Albaida projecta fondre set campanes noves i obrir un tercer espai en el museu: l’Espai dels Emocions. El quart element del projecte és acostar Albaida a Europa i Europa a Albaida «amb un carrilló de 49 campanes, que reflectirà el paisatge sonor d’Europa i d’altres llocs del món. Volem recuperar el toc de campanes de tot el món perquè no anem a ser un museu localista”, s’ha manifestat en la presentació.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here