Albaida liquida 2016 amb un superàvit de més de 900.000 euros

0
1249
Ajuntament d'Albaida

L’Ajuntament d’ Albaida ha aconseguit reduir en un any el deute financer en quasi 1 milió d’euros gràcies al pla d’ajustament aplicat pel govern municipal

L’Ajuntament d’ Albaida va concloure la liquidació de l’exercici econòmic 2016 amb un resultat positiu de 914.764,35 euros. Des del govern municipal encapçalat per JosepAntoni Albert afirmen que les xifres «demostren un canvi de tendència que evidencia els resultats de l’esforç fet des de l’any 2013 quan l’equip de govern va tindre que aplicar un pla d’ajustament per tractar de reduir el deute econòmic heretat».

A més indiquen que el resultat positiu «suposa que els ingressos han sigut suficients per finançar les despeses de totes les activitats i operacions portades a terme sense necessitat d’augmentar el deute». Este resultat millora el ja obtingut l’any 2015 en 188.170,93 euros.

Josep Antoni Albert ha destacat que «esta situació és molt important perquè per primera vegada comencem a veure els resultats dels esforços que hem fet, nosaltres i en especial la ciutadania, per redreçar una situació econòmica d’absoluta fallida, que ens trobàrem l’any 2011».

A més d’obtindre un resultat pressupostari positiu, l’equip de govern ha pogut reduir l’endeutament de 2011. Pel que fa, a l’endeutament financer, el qual fa referència a entitats que concedeixen crèdits i préstecs a llarg i curt plaç, ha sigut reduït en quasi 1 milió d’euros en un any, allunyant-se així dels més de tres milions de l’any 2011.

Tot i els bons resultats l’equip de govern afirma que «no es poden llençar les campanes al vol. La situació encara no és idíl·lica perquè tenim pendent la devolució dels sis milions que ens va prestar el Ministeri dintre del ‘pagament a proveïdors’ que vam tindre que sol·licitar la legislatura passada per tal de fer front al deute que hi havia amb estos, com a conseqüència de l’anterior gestió». Això provoca que el deute de l’ajuntament se situe encara en un 146,5% (al 2011 era d’un 200%). En altres paraules, s’ha reduït des del 2013 un 40% o el que és el mateix en quasi tres milions.

L’alcalde Josep Antoni, no obstant, explica que «hem demanat ja una reunió al Ministeri per abordar que davant les bones perspectives econòmiques de l’ajuntament se’ns permeta negociar les condicions d’este prèstec de 6 milions’’ i ha volgut «donar les gràcies a la ciutadania que ha sofrit retall en els serveis per tal d’afrontar la situació de desfeta que ens vam trobar en 2011. Els albaidins i albaidines han sigut capaços d’entendre que era la única solució possible, així com els treballadors i treballadores municipals que amb el seu esforç i implicació ens han ajudat a salvar la manca de recursos per mantenir un mínim nivell de serveis’’.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí