Albaida iniciarà dissabte el toc manual de campanes en el que participaran 1.300 localitats d’Europa

0
1971
Albaida ha mantingut el toc manual de campanes de forma ininterrompuda des del segle XIII

Albaida, que manté la tradició de forma ininterrompuda des del segle XIII, encapçala la iniciativa per reivindicar la declaració del toc manual com patrimoni immaterial de la Unesco

El campanar de l’Assumpció d’Albaida iniciarà dissabte que ve un toc manual de campanes en el qual participaran més de 300 localitats espanyoles i més d’un miler en tota Europa per a reivindicar aquesta tradició i reclamar que siga considerada patrimoni immaterial de la Unesco.

Segons han informat els organitzadors en un comunicat, aquesta iniciativa es desenvolupa amb el patrocini de Richard H. Driehaus Charitable Lead Trust i INTBAU i compta amb el suport institucional d’Europa Nostra, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Albaida.

En la mateixa participaran membres de l’associació Hispània Nostra, Campaners d’Albaida i el Museu Internacional del Toc Manual de Campanes -MitMac-.

L’objectiu és organitzar un gran concert simultani que unirà a diferents països i regions on s’ha conservat o s’ha recuperat el toc manual i es pretén que servisca per a iniciar el camí cap a una candidatura internacional en la qual el toc manual de campanes siga declarat per la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

El gran concert donarà les seues primeres campanadas a Albaida, que ha conservat el toc manual de manera diària i interrompuda des del segle XIII. Sonaran també les campanes en pobles abandonats per la despoblació com, per exemple, Otero de Sariegos en la província de Zamora, en catedrals com la de Palència, Tarragona, València o Mondoñedo i torres emblemàtiques europees, com la Domtorren de Utrecht a Holanda o la torre de la Basílica de Sant Petronio a Bolonya.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here