Albaida i Navarrés s’adhereixen als ecoparcs del Consorci de Residus on s’invertiran 674.000 euros

0
1400
Imatge de la comissió de govern del COR

El COR també posa en marxa el Consell de Participació Social, amb les seues normes de funcionament i la composició inicial

La Comissió de Govern del Consorci de Residus V5-COR va aprovar aquest dimecres l’increment de dos ecoparcs fixes, que passaran a estar baix la seua gestió. Es tracta dels de les localitats d’Albaida i Navarrés.

Respecte a l’ecoparc d’Albaida, el COR ha acceptat la cessió per a realitzar unes instal·lacions de nova construcció, en les que s’invertiran prop de 570.000 euros. En l’ecoparc de Navarrés s’invertiran 104.000 euros destinats al projecte de reforma del mateix.

En la reunió també es van aprovar, d’altra banda, les normes de funcionament intern del Consell de Participació Social del COR, així com la proposta de composició inicial. Cal recordar que el Consell de Participació Social del COR, que es correspondrà amb la totalitat de l’àmbit territorial del Consorci (cinc comarques i 93 municipis), és un òrgan de caràcter consultiu en el que, segons manifesten des de la institució, els acords seran tinguts en compte en els processos de la pressa de decisions.

El Ple del Consell estarà constituït per un president o presidenta, un vicepresident o vicepresidenta i un secretari o secretària, així com per distints vocals que recauran en dos representats d’associacions, entitats i col·lectius de les diferents comissions territorials (una per comarca), sobre els quals recauran les figures de la vicepresidència i la secretaria. A més, també hi haurà altres cinc vocals d l’assemblea del COR (un per comarca).
El president serà Roger Cerdà, president del COR i alcalde de Xàtiva, mentre que la vicepresidència recaurà en Mercè Estrela, de la Plataforma ‘No al Macroabocador de Llanera’. També destaca la figura del secretari, que ocuparà José Manuel Marco, de l’Asociació d’Emprenedors Rurals.

El Consell comptarà, a més, amb una sèrie de vocals de la societat civil i altres dels representants polítics en cadascuna de les comarques. De la Vall d’Aiora-Cofrents estaran Mikel Vela (Asociación Lucha contra los Incendios Forestales), Antonio Garcia (Asociación de la Escuela para Adultos de Ayora) i José Vicente Anaya (ajuntament d’Aiora); per la Canal de Navarrés Santiago Sánchez (ADENE), Leonor Juan (Asociación de la Escuela para Adultos de Ayora) y José Vicente Anaya (ayuntamiento de Ayora); de la Canal de Navarrés Santiago Sánchez (ADENE), Leonor Juan (Asocicación Cultural Amigos de Enguera) i Óscar Martínez (ajuntament d’Enguera); per part de la Val d’Albaida Francisco Luque (CCOO), José Manuel Marco (Associació d’Emprenedors Rurals) i Julio Biosca (ajuntament de Fontanars dels Alforins); de la Costera Ana Feo (El Brot), Mercè Estrela (No al Macroabocador de Llanera) i Vicent Muñoz (ajuntament de la Font de la Figuera); i per part de la Safor Daniel Muñoz (Samaruc-Ecologistes en Acció), Yesmina Mascarell (Plataforma de Pobles de la Safor) i Marc García (ajuntament d’Alfauir).

A més està estipulat que l’assemblea del Consell de Participació Social del COR se celebre, almenys, dues vegades a l’any o una al semestre, així com que el Ple i les comissions territorials es deuran reunir un mínim de quatre vegades a l’any o una per trimestre. Les sessions seran obertes i públiques a la ciutadania, i tindran lloc de forma itinerant per les cinc comarques.

Els membres del Ple del Consell seran renovats cada dos anys de forma parcial, és a dir, cada dos anys es renovarà la meitat dels membres, de forma que cada quatre anys la renovació del Ple serà total. Dita renovació es farà mitjançant votació, per a la que valdrà una majoria simple.

“L’aprovació d’aquestes normes de funcionament és molt important ja que tota decisió pressa a través de la participació de tots els actors és una garantia d’èxit a l’hora de posar en marxa qualsevol iniciativa. El diàleg porta al consens i facilitat la pressa de decisions en un àmbit territorial concret”, ha manifestat el president del COR, Roger Cerdà.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here