Albaida i la Generalitat col·laboren per donar ocupants als 37 habitatges protegits restants de la localitat

0
2563
La reunió amb l'alcalde d'Albaida s'ha produït a la videpresidència segona

Dels 63 immobles que hi havia buits en 2015 més de la meitat encara no han pogut ser habitats

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament d’Albaida s’han reunit per a analitzar la situació dels habitatges que encara no s’han pogut ocupar

En la reunió han participat el director general de la Entitat Valenciana d´Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, i l’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert. En ella han examinat les necessitats d’habitatge que actualment hi ha en el municipi.

El director general de EVha considera «fonamental que existisca una coordinació i un treball conjunt entre l’administració autonòmica i local per a donar solució als problemes habitacionals dels ciutadans». Cal tindre en compte que els ajuntaments «són els primers a conéixer les situacions i necessitats reals dels seus veïns».

EVha disposa d’una promoció d’habitatges protegits a Albaida. Al juliol de 2015, l’entitat tenia 63 immobles que portaven diversos anys buits. A partir d’aqueix moment i després d’adoptar una sèrie de mesures, la Conselleria va aconseguir ocupar un total de 26 habitatges: 21 en lloguer amb opció a compra, tres es van vendre en aqueix mateix règim i dos estan en lloguer.

Ara, Generalitat i Ajuntament enforteixen la seua col·laboració perquè els 37 immobles restants que queden lliures i que s’ofereixen en lloguer assequible, puguen tindre residents oferint condicions accessibles.

En la reunió, el director general de EVha ha deixat constància de l’esforç del Consell per «desbloquejar un habitatge públic que portava anys enrocada» i ha destacat la seua «sensibilitat» per a un problema tan preocupant per als ciutadans com és el de l’habitatge.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí