Albaida commemora el 50 aniversari de la mort de José Segrelles

0
833
Cartell promocional de turisme a Espanya realitzat per Segrelles

Entre els actes que recorden a l’il·lustrador d’Albaida hi ha des d’exposicions fins a un documental sobre el destacat artista del segle XX

El diumenge 3 de març es complirà mig segle de la mort del pintor d’Albaida José Segrelles, motiu pel qual la Casa Museu Segrelles oferirà una jornada de portes obertes i una visita guiada.

Al mes de setembre, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, a la torre de ponent del Palau dels Milà i Aragó, s’inaugurarà una exposició que reunirà els cartells i postals de la Compañía Española de Turismo (CET), que Segrelles va realitzar per promocionar el turisme espanyol. Eren els anys 20, quan Espanya començava a publicitar-se a l’estranger i apareixia el primer Parador Nacional. Amb aquesta mostra, també se celebraran els 90 anys del primer cartell de Falles i de la medalla d’or que va rebre a l’Exposició Internacional de Barcelona per les seues interpretacions de La Divina Comedia de Dante.

Amés, fins al 24 de febrer, encara es pot visitar a Potries l’exposició “J. Segrelles & The Illustrated London News”. Col·lecció d’il·lustracions que Segrelles va realitzar als especials de Nadal, entre els anys 20 i 30, d’aquesta mítica revista anglesa. La mostra itinerant viatjarà a València, Sagunt o Alcoi entre altres.

I encara quedarà l’estrena del documental ‘Segrelles il·lustrador universal’ al qual, ara mateix, estan treballant Ignacio Estrela i Laura Grande. Grans del cinema com Guillermo del Toro o John Howe, són col·leccionistes o estan influenciats per l’art de Segrelles. Aquest documental de 80 minuts, ajudarà a descobrir la influencia de Segrelles al cinema actual.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here