Albaida celebra Sant Antoni amb tres dies de festa

0
1198

Les Festers i Festers 2017 han preparat una programació d’activitats que combina la festa més tradicional amb la més actual

Albaida celebrarà la tradicional festivitat de Sant Antoni Abat, més conegut com Sant Antoni del porquet els dies 13, 14 i 15 de gener. Els Festers i Festeres de 2017, veïns del barri el ‘Bàrio’, han preparat activitats que combinen l’antiga festa amb animacions més actuals per a la seua setmana gran.

Estos tres dies festius començen el matí del divendres 13 de gener amb el tradicional muntatge de la foguera i continuen per la vesprada, quan tindrà lloc la tradicional cremà de la foguera que serà encesa per el home més vell del barri a partir de les 19:30h. El primer dia acabarà amb un sopar de baix braç amenitzat per l’Unió Musical d’Albaida l’Aranya, així com una representació teatral protagonitzada per “Amics del Barri”.

Per altra banda, el dissabte 14 tindrà lloc un dels altres actes més especials, ja que després de la missa de campanya es farà la benedicció i recollida dels panets de Sant Antoni, així com la tradicional xocolatada per a tos els assistents. En esta festa, la pòlvora i la música també tenen una importància destacada. Per això, la música acompanyarà a les festeres i festers en el seu recorregut per a recollir el “Guió” i una mascletà i castell de focs d’artifici farà sonar i il·luminarà el cel d’Albaida en diversos moments del dia recordant que la localitat està de celebració.

Serà el dissabte quan, també, es celebrarà la solemne processó per tots i cadascun dels carrers del Barri ixint des de l’exconvent.

L’últim dia, diumenge 15, però no per això menys important, tindrà lloc la tradicional pericana on la gent s’apropa per desdejunar. A les 12:00h es celebrarà la tradicional cavalcada pels carrers del Barri i a les 14:30h començarà el concurs de paelles.

Conclouran d’esta manera tres dies plens d’emoció per a tots els veïns i veïnes del barri, per als albaidins i albaidines, però sobre tot per a les festeres i festers que veuran el resultat després d’un any de treball.

Per veure les notícies destacades de hui, punxa ací.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí