Albaida celebra enguany els 400 anys del seu campanar

0
841
El campanar d'Albaida es va construir en 1615
El campanar d’Albaida es va construir en 1615

El campanar d’Albaida este any compleix 400 anys (1615-2015), efemèride per la qual s’ha creat la Comissió del 400 aniversari del Campanar d’Albaida, formada per l’Ajuntament, la Comissió de festes 2015, els Campaners d’Albaida, diverses associacions i veïns a títol individual.

Este és el tercer campanar que té Albaida des de la conquesta en 1245 i en els tres, des de fa vora 800 anys, s’ha perpetuat el toc manual de campanes, declarat Bé d’Interés Cultural Immaterial per part del govern valencià en 2013, sent l’única població de la Comunitat Valenciana que l’ha mantingut.

La Comissió del 400 aniversari del campanar d’Albaida ha preparat junt a la Comissió de festes de 2015. I el 3 i 4 d’octubre són els dies escollits per tal de realitzar-los i celebrar intensament este esdeveniment tan important per a Albaida.

Este dissabte dia 26 de setembre a les 19,30h al Palau dels Milà i Aragó seran inaugurades dos exposicions. La primera d’elles, cedida per la Conselleria de Cultura, amb el títol ‘El nostre Patrimoni Immaterial, 10 anys de la Convenció de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, UNESCO’ recull tot el patrimoni immaterial declarat BIC, de la Comunitat valenciana on el toc manual de Campanes d’Albaida està inclòs des de l’any 2013.

L’altra exposició és fotogràfica. La del I Concurs de Fotografia, Campanar, Campanes, Campaners i Tocs d’Albaida, que va ser convocat a principi d’any patrocinat per Cajamar i que ha tingut un gran èxit de participació. Una selecció de 60 fotografies podran ser admirades pels visitants. També es podran vore una selecció de fotografies del fotògraf local Francisco Boronat.

Altre important bé patrimonial que es podrà veure, serà la maquinària històrica del rellotge del Campanar d’Albaida que ha segut restaurada. Esta maquinària és el regal que l’Ajuntament d’Albaida ha volgut fer al campanar pel seu 400 aniversari.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí