Albaida inicia una campanya per triar la mascota oficial del Museu Internacional de Titelles

0
1649
L'alcalde i la regidora de Cutlrua d' Albaida ja han votat en el procés

L’elecció del personatge es realitzarà per votació popular i s’enmarca dintre de les celebracions del vint aniversari del MITA d’ Albaida

El Museu Internacional de Titelles d’Albaida (MITA), amb motiu de la celebració del seu vint aniversari, ha iniciat una campanya per elegir la mascota oficial del Museu a través de votació popular. Albaidins i visitants seran els encarregats d’elegir l’animalet que representarà el museu.

La campanya que porta per nom ‘Buscant a MITA’ estarà vigent fins al 31 de juny a la recepció del Museu de la localitat. L’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert i la regidora de Cultura, Beatriz Costa, han inaugurat oficialment l’inici de votacions amb la seua papereta i han aprofitat l’ocasió per animar a tota la ciutat a que participe en esta «divertida iniciativa’». A més a més, en esta decisió els més menuts d’ Albaida tindran un paper destacat, ja que l’urna visitarà tots els col·legis perquè els xiquet puguen triar el seu animalet preferit i conéixer la història que hi ha darrere de cada personatge.

El Museu Internacional de Titelles busca reforçar el seu valor dintre d’este art que tants seguidors té a nivell mundial i que atrau centenars de turistes a la localitat d’Albaida durant tot l’any. Josep Antoni ha explicat que l’elecció és va decidir fer per votació popular perquè ‘’per a nosaltres era molt important que la gent se sentira part activa d’esta idea perquè, al fi i al cap, el Museu és de la ciutat. La millor manera de percebre la mascota com a seua, és elegint-la’’.

L’esbós de les mascotes correspon a l’empresa Muppetece Muppets de l’artista albaidí Iván Soler, qui serà l’encarregat de la creació definitiva una vegada es conega el guanyador d’esta votació. La responsable del Museu, Julia Rodríguez, ha explicat que «aconseguir que cada personatge tinguera la seua història particular i crear al mateix temps un vincle tant amb la ciutat com amb el Museu era molt important. L’objectiu és tindre una mascota que represente el MITA’». En el cas del Ratolinet, el seu color recorda al color de la terra de la vall i viu a la part noble del Palau dels Milà i Aragó. El Monster, en canvi, viu a la Torre de Ponent, amagat entre els titelles del Museu, el seu color recorda als tarongers que hi ha a la ciutat.

A principis de juliol es coneixerà el personatge guanyador. Esta iniciativa té lloc dintre de les celebracions que l’ajuntament està organitzant per a commemorar el vint aniversari del Museu Internacional de Titelles.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí