Albaida aprova un pressupost «expansiu» per 2022 que frega els 6 milions d’euros

0
715
Imatge del ple de pressupostos d'Albaida.

Es preveuen «inversions claus» en Cultura per a la dotació del Palau dels Milà i Aragó, així com en esports amb la renovació de la gespa artificial del camp de futbol

L’Ajuntament d’Albaida tanca l’any amb l’aprovació del seu pressupost per al 2022 que entrarà en vigor en temps i forma. En total els comptes arriben a 5.994.259,23 euros, però l’executiu local recorda que aquestes quanties poden veure’s ampliades amb la concessió d’ajudes provinents de Fons Europeus i subvencions d’altres administracions.

Des del govern municipal s’afirma que els comptes municipals «volen ser un reflex de l’aposta cap a la recuperació econòmica que tant a escala local com pel que fa a l’àmbit estatal i autonòmic arrepleguen aquests comptes»

L’alcalde de la localitat, Josep Albert, ha volgut mostrar la seua satisfacció “per poder aprovar els pressupostos un any més, perquè el que ara vegem amb normalitat durant molt de temps a Albaida ha estat una excepció i per això vull agrair a l’equip econòmic de l’ajuntament i a la corporació municipal el treball realitzat per haver elaborat aquests comptes”.

L’Ajuntament destaca el ‘Bloc Social’ del Pressupost que rebrà en subvencions d’altres institucions, principalment de la Conselleria d’Inclusió i de la Diputació de València, la quantia de 815.302,43 euros. De la qual destaca el nou servei d’Itineraris Integrats, anomenat Albaida Integra, que capta 103.642,94 euros de Fons Europeus per via de la Conselleria i s’encarregarà d’acompanyar a les persones més vulnerables o en risc d’exclusió social cap a la incorporació sociolaboral gràcies a formació i seguiment. A més, cal apuntar que mitjançant els programes del Labora també es comptarà amb una nova Educadora Social encarregada de l’atenció a la Infància i l’Adolescència.

Pel que fa al deute històric la xifra se situa en 9,2 milions euros i suposa, a hores d’ara, el seu pagament el 10% del pressupost del 2022, per a la regidora d’Hisenda, Bea Costa, “cada any la nostra major despesa és pagar la ruïnosa gestió anterior, però podem mostrar-nos optimistes perquè malgrat que tenim eixe llastre cada vegada estem més a prop de veure la llum, doncs cada any amortitzem deute”. No obstant això, “he d’assenyalar, que la principal inversió a executar és la substitució de la gespa artificial del camp de futbol del Beniati, amb una inversió de 130 mil euros” ha conclòs Costa.

En l’àmbit d’inversions, destacar la partida de 50 mil euros per al Palau dels Milà i Aragó «per a dotar-lo de contingut i convertir-lo en tot un centre cultural i referent per a tot el país». D’aquesta manera s’ha anunciat que se cercaran aliances amb altres institucions i organismes per a garantir el projecte.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí