Al voltant de 900 alumnes participen en la III Setmana de la Ciència d’Oliva

0
762
Un dels moments de la setmana de la ciència.

Aproximadament 900 alumnes han participat de les jornades científiques, realitzades el 7 i 8 de febrer al Centre Polivalent, organitzades pel Departament d’Ocupació i Empresa i pel Departament de Medi Ambient de l’ajuntament d’Oliva.

Són les terceres jornades que tenen lloc a Oliva. Alumnes de batxiller i de graus superior de cicles formatius, d’un total de nou centres de la Safor i la Marina Alta, han assistit a les conferències impartides per professors universitaris; Martí Dominguez, va parlar del repte de divulgar; Manel Perucho.

També va estar Lucia Hipólito, que va explicar el resultat dels experiments que s’estan fent, experiments que relacionen el dolor amb les drogues i el sexe; va explicar com funciona la dopamina en mascles i femelles.

Al cicle d’economia, Víctor Almonacid va posar l’exemple d’administració electrònica com a ferramenta democràtica. La responsabilitat dels governants és posar a l’abast dels ciutadans eines per poder accedir a tota la informació de caràcter municipal. La transparència en la governança és una nova manera de fer gestió municipal.

Després Juan José Lliso i Claudia Bosi, va fer una aplicació pràctica de com generar noves idees per a crear un negoci basat en el sector agroalimentari i posaren com a exemple pràctic l’empresa “Tarongina Dolceria”.

La finalitat de les conferències que es programen és apropar als joves a la universitat, despertar-los curiositats, i possiblement, dubtes sobre quines són les disciplines acadèmiques que més els agradaria estudiar o sobre com encarar el seu futur.
Les jornades, emmarcades dins de la III Setmana de la Ciència, perseguixen crear un espai de formació i informació. i generar un debat entre alumne-professor al voltant de la disciplina exposada, tal i com apunten fonts municipals.

Per últim, Víctor Almonacid va impartir una conferència sobre administració electrònica als funcionaris municipals. “Ens trobem davant d’una situació de canvi en la forma d’organitzar l’administració, i en la forma d’afrontar les noves lleis, les quals empoderen als ciutadans, democratitzen la informació i la posen a disposició dels ciutadans. Tots aquests canvis impliquen un nou concepte d’organització del treball i informatització dels sistemes”.

«Afegir el gran èxit de l’Exposició «Fotciència 15″, cedida pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), en la que tots els alumnes que varen poder participar i gaudir de les imatges que la natura manifesta de forma diària» assenyalava la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here