Al Tall, un dels protagonistes del ‘Maig Musical’ a Agullent

0
595
Agullent retrà homenatge al treball d'Al Tall
Agullent retrà homenatge al treball d’Al Tall

Aquest divendres 6 de maig a les 19h a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura d’Agullent s’inaugurarà l’exposició ‘Al Tall: 35 anys de música mediterrània des del País Valencià’. És tracta d’una exposició conformada per vint-i-quatre plafons que expliquen la manera de fer música d’Al Tall, amb una contextualització històrica, acompanyada d’il·lustracions i fotografies. Una mostra que permet fer un recorregut per una formació que va plantejar la renovació de la música tradicional i que compta amb més de mil actuacions en directe i 16 CDs enregistrats. L’exposició romandrà oberta a la Casa de al Cultura d’Agullent fins el proper diumenge 15 de maig.

‘Sempre Al Tall’

El tribut a aquesta formació musical continuarà el divendres 13 de maig amb la projecció del documental ‘Sempre Al Tall’ a l’Auditori Municipal d’Agullent a les 19,30h. La cinta, dirigida per Josep Pitarch i produïda per la Universitat de València, està present en els últims assajos, trobades, concerts i homenatges d’Al Tall. Presenta de primera mà les reaccions i repercussions que va comportar l’anunci de la seua retirada i planteja el futur de la música valenciana després de la seua desaparició com a formació en actiu.

Maria Herrero, regidora de Cultura d’Agullent, ha explicat que Al Tall va ser capdavanter en l’aprofitament de la música tradicional valenciana per a fer música actual, i que és important aprofundir en la seua trajectòria, “tant per als aficionats al grup, que a l’exposició i al documental esbrinaran dades que desconeixien sobre la formació, com per a la gent més jove que potser no els té tant presents”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here