L’Ajuntament de Bolbait aprova per unanimitat el pressupost de 2017

0
1378
PSPV i PP han aprovat el pressupost de Bolbait

Els comptes de Bolbait per a l’actual exercici compten amb una quantitat de 809.429,24 euros i compten amb el suport del PSPV i PP

L’Ajuntament de Bolbait va aprovar per unanimitat de PSPV i PP, en el ple extraordinari celebrat el passat 8 de febrer, els pressupostos municipals per a l’exercici 2017, l’import del qual ascendeix a 809.429,24 euros.

D’aquesta quantitat 90.075,00 euros, es destina a l’amortització de deute i interessos, açò suposa el 11% del pressupost total. A açò cal afegir 24.000 € anuals del pla de pagaments amb Cajamar, que suposa el 3%.

En 2017 s’inicia el pagament a terminis en compliment de la sentència a favor de Cajamar, en el qual l’Ajuntament ha de pagar 115.233,58 euros. Aquesta quantitat correspon a l’endós de la certificació d’apilaments en la construcció del centre mèdic i les costes judicials. L’Ajuntament va arribar a un acord amb l’entitat financera el passat mes de maig per a pagar el deute sense interessos, i així no augmentar el deute viu del consistori.

Així i tot el consistori augmenta la despesa en benestar social passant d’un 2,3 % del 2015 a un 3,7 % per a enguany 2017. S’incrementen la partida del programa ‘Menjar a casa’ a causa de l’augment de la demanda en el municipi, i la partida d’Emergència Social, per a poder fer front especialment als bons d’emergència energètica. Es mantenen els “xecs beus”, un programa creat en el 2016 en el qual s’intenta ajudar a les famílies del municipi en el primer any del naixement o adopció d’un fill, aquestes ajudes econòmiques han d’utilitzar-se en els comerços locals per a articles de primera necessitat per als beus.

Pel costat dels ingressos els pressupostos incorporen la disminució de l’Impost de Béns Immobles d’Urbana per segon any consecutiu i la baixada de l’Impost de l’Increment del Valor dels Terrenys (plusvàlua) respecte a 2015.

L’Alcaldessa Carolina Más (PSPV) explica “el pressupost d’ingressos és realista, s’ha basat en els ingressos reals de 2016″. També afirma que “podem fer front al deute i abaixar alguns impostos gràcies al nou fons de finançament autonòmic, açò suposa un respir especialment per als municipis xicotets que no tenim amb prou faenes ingressos d’activitats econòmiques”. També destacar que a l’equip de govern li agradaria augmentar en major percentatge la despesa en benestar social.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí