L’Ajuntament de Xàtiva actua sobre un tram de la xarxa d’aigua potable que perd 800.000 litres al dia

0
1474
Roger Cerdà i Nacho Reig han visitat les obres de reparació

Una empresa especialitzada detecta amb georadar un total de 33 fuites d’aigua potable en la xarxa n.4

Gràcies als treballs de dues brigades tècniques contractades per l’Ajuntament de Xàtiva s’han pogut detectar un total de 33 fuites que afecten a la xarxa 4 d’aigua potable de la ciutat que produïa una pèrdua de 800.000 litres al dia.

Els tècnics han hagut d’utilitzar un georadar per localitzar les pèrdues d’aigua en una de les xarxes més extenses del servei. L’anomalia va ser detectada en observar que el consum d’aigua no es reduïa per les nits als nivells normals, sinó que continuava produint-se un consum alt que podia indicar una gran fuita, tal com s’ha pogut comprovar en realitat.

Segons informa el regidor de Serveis Públics, Ignacio Reig, “segons els nostres càlculs, estaven perdent de l’ordre de 800 metres cúbics d’aigua al dia, el que equival a 20 piscines com les que hi ha en Bixquert. Des que entràrem a governar, hem estat actuant per millorar un servei bàsic per a la població, com és el subministrament d’aigua potable. Fins i tot, creàrem la tarifa binòmica per gravar els excessos de consum. És lògic que ens esforcem en tenir cura d’una xarxa de distribució que l’anterior govern municipal ens va deixar en condicions deplorables”.

En aquest context, el regidor i l’alcalde Roger Cerdà s’han interessat hui per l’evolució de la reparació d’una gran fuita al carrer Baixada del Carme que ha produït importants arrossegaments soterranis i el perill d’enfonsament de la vorera. Els tècnics experts en auscultació de xarxes de distribució d’aigua potable van recórrer la totalitat de la xarxa 4 durant els dies 20, 21 i 22 de febrer passats, equipats amb vehicle i dotació completa d’aparells electroacústics (geòfon, correlador i eines de treball). La major part de les fuites localitzades es produeixen en les escomeses a xarxes particulars, connexions amb boques de reg i boques contraincendis. L’Ajuntament procedirà a reparar aquestes fuites de manera progressiva.

No es descarta continuar amb les prospeccions per tal de completar el sanejament i manteniment adequat de tota la xarxa. De fet, l’informe tècnic aconsella als tècnics municipals que la reparació de les fuites suposarà “un estalvi significatiu en la producció diària de metres cúbics subministrats a l’abastiment, i per altra banda, evitarem que el soroll i la vibració que estan transmetent aquestes fuites a la xarxa ens emmascaren la localització d’altres fuites que podrien ser més importants”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí