L’Ajuntament de Xàtiva millora la il·luminació en 30 carrers de la ciutat

0
966
Imatge de l'actuació a Xàtiva

Arrenca la primera fase del Pla de Seguretat en Vies Urbanes, que destinarà 300.000 euros a una actuació de millora de la il·luminació

L’Ajuntament de Xàtiva acaba de posar en marxa la primera fase del Pla de Seguretat de Vies Urbanes, una de les actuacions més esperades i importants del Pla Director d’Inversions Xàtiva Creix. Es tracta de la millora de la il·luminació en fins a 30 carrers de tota la trama urbana. En aquesta primera fase, l’Ajuntament invertirà 98.600 euros. En finalitzar les tres fases de què consta el Pla de Seguretat en Vies Urbanes, la inversió total prevista rondarà els 300.000 euros.

El regidor de Serveis Públics, Nacho Reig, ha declarat que “estem satisfets amb la nova il·luminació ja que s’està actuant en zones on les queixes havien estat reiterades i es plantejaven nombrosos problemes de seguretat. És l’inici d’una notable millora en l’enllumenat públic, després d’una dècada de caminar entre ombres i ací ho deixe “.

Per tal de millorar la qualitat de la il·luminació pública i augmentar la seguretat viària en el nucli urbà de la ciutat, aquesta actuació pretén augmentar els nivells d’il·luminació en determinats carrers. El pla contempla dos tipus d’actuacions, una consistent en la substitució de la lluminària completa i una altra consistent en la substitució del llum existent en la lluminària per un mòdul retrofit led. És a dir, als carrers en què l’enllumenat està realitzat amb lluminàries antigues se substituirà la lluminària completa per una de tecnologia led de 120 w regulable. A la resta de carrers on s’actue se substituirà la llum existent per un mòdul retrofit led 80 w regulable.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Activada l'alerta per calor alta a les comarques de la Costera i la Ribera

El nombre de lluminàries a substituir ascendeix a 212. Els carrers on es realitzarà la substitució de la lluminària són els següents: Camí de la Bola (fins col·legi J. Castañeda), arquitecte Cuenca, Aben Ferro, Metge Lluís Alcanyís, Doctor Sumsi, Ctra. Genovés, Av. Selgas (de Plaça d’Espanya a Font de 25 Dolls), Av Virrei Lluís Despuig (lateral Blasco Soto), Blai Bellver, Cardenal Serra, Tecla de Borja, Av. De la Murta, Av. País València (inclosa rotonda), Humanista Lluís de Fenollet, Ramón y Cajal, Esteban Chaix i Dr Simarro.

La substitució de llum per mòdul retrofit es durà a terme en els següents carrers: Av. Corts Valencianes (inclosa rotonda CCX), Beata Inés, Música Nova, Montesa, Aben Ferri (fins Col·legi Jacint Castañeda), José Chaix, Doctor Sumsi, Catedràtic Angel Lacalle, Av. Virrei Lluís Despuig, Silo Itálico, Vicente Blasco Ibáñez, J. Félix Martínez i Juan Tárrega.

La inversió prevista per a la segona fase del Pla de Seguretat en Vies Urbanes suposarà una inversió de 95.000 euros i arribarà al voltant de 30 carrers més, mentre que la tercera i última fase suposarà la millora de la il·luminació en 40 nous carrers, amb una inversió de aproximadament 100.000 euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here