L’Ajuntament de Xàtiva contractarà 6 persones amb discapacitat funcional durant un any

0
1093
Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva, i Xelo Angulo, regidora de Benestar Social

El departament de Benestar social de Xàtiva, dirigit per Xelo Angulo, posa en marxa la tercera fase del Programa de Polítiques Inclusives (PI)

El departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva ha posat en marxa la tercera fase del Programa de Polítiques Inclusives. Aquesta iniciativa es tradueix en la contractació de sis persones amb discapacitat funcional que treballaran en distints serveis municipals durant un període d’un any, com ara la brigada de serveis públics o executant tasques contemplades dins del Pla de Sostenibilitat d’Infraestructures. La dotació pressupostària destinada a tal efecte suposa la inversió de 55.051,30 euros.

L’objectiu de la mesura és, tal com explica la regidora Xelo Angulo, “que la integració en el món laboral d’aquestes persones contribuïsca al benestar social integral de la unitat familiar. És una oportunitat per millorar la seua vida. El fet de estar treballant, més enllà de suposar una millora de la la situació econòmica, comporta una sèrie de beneficis addicionals i molt a tenir en compte, ja que milloren l’estat vital i la integració social, per exemple, amb un augment de l’autoestima o amb l’assumpció d’unes rutines horàries pautades i regulars. Es tracta, en definitiva, d’atenuar l’impacte de la desocupació en la unitat familiar”, assegura la regidora responsable del àrea de Benestar Social.

El Programa de Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Xàtiva (PI) es va iniciar en març de 2016. Durant el durant el passat any es va procedir a realitzar dos períodes de contractacions que van començar en març i en octubre de 2016. Cadascuna d’aquestes fases va suposar la contractació de 15 persones per un període de 6 mesos. Finalitzat el període de contractació, Serveis Socials va emetre un informe de satisfacció sobre el desenvolupament de l’experiència de tots els beneficiaris del programa. Fins el moment, el PI ha donat treball a 30 usuaris de serveis socials, als quals se sumen ara 6 persones més amb discapacitat funcional.

L’eix principal d’aquesta tercera fase del PI radica en aprofundir i abordar la inclusió des de la pròpia concepció del treball com a element estructurant de la vida, de la integració i del conjunt de relacions socials. Ara, s’ha optat per aquest tipus de beneficiaris “per donar cabuda a un nou sector de població amb el risc d’exclusió: les persones amb discapacitat funcional”, segons resa en els informes de Benestar Social.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí