L’Ajuntament de Xàtiva amplia la duració del programa Jove Oportunitat

0
1817
Roger Cerdà i Lena Baraza amb els joves del Joop de Xàtiva

Els alumnes del programa JOOP han estat rebuts per l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i per la regidora de Joventut, Lena Baraza

El programa JOOP (Jove Oportunitat) de l’IVAJ que la Regidoria de Joventut ha dut a terme durant tres mesos amb 12 joves de Xàtiva ampliarà el seu termini de duració amb tres mesos més, fins al 16 de juny. Aquest divendres els joves integrants del programa han visitat l’Ajuntament on han rebut la notícia de boca de la regidora de Joventut, Lena Baraza i de l’alcalde Roger Cerdà, qui els ha acompanyat durant una breu visita a les dependències municipals.

El programa JOOP, finançat amb fons europeus, pretén orientar a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis per tal que puguen prendre decisions en relació a desenvolupar la seua formació o dirigir-se cap al món laboral. Amb la realització del programa JOOP durant aquestos tres mesos, s’han pogut conéixer noves necessitats i diferents realitats que afecten als nostres joves, a més de detectar carències en l’àmbit formatiu.

El programa està donant bons resultats pel que fa a la motivació dels alumnes, que d’aquesta manera troben facilitats per construir un itinerari que millore la seua qualificació. Per això, s’ha considerat l’ampliació de la durada del programa amb l’objectiu de facilitar la reincorporació als diferents processos, ja que, donades les característiques del col·lectiu implicat, és fa necessari dur a terme un procés d’acompanyament i seguiment que els facilite el retorn als diferents processos formatius.

Aquest programa continuarà adaptant-se a les necessitats reals del grup de joves. És una mostra de com l’ajuntament de Xàtiva i la regidoria de Joventut estan conscienciats amb les necessitats dels joves amb risc d’exclusió social.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here