L’Ajuntament de Sagunt inicia la nova Unitat de Mediació Policial per previndre conflictes

0
958
Enric Ariño, junt a policies municipals de Sagunt

La Policia Local de Sagunt emprarà esta iniciativa per ajudar a les persones a resoldre’ls beneficiant a ambdues parts, evitant així processos penals o administratius

L’Ajuntament de Sagunt ha iniciat la Unitat de Mediació Policial (UMEPOL), una nova tècnica que utilitza la Policia Local de Sagunt per gestionar la convivència i prevenir conflictes en qualsevol àmbit. Esta eina pretén ajudar a les persones a resoldre de la millor manera possible i ràpida les situacions de conflicte que puguen sorgir en la vida diària, sent la primera unitat destinada al treball a favor de la igualtat i de la no discriminació.

El regidor de Policia Local, Enric Ariño; l’intendent general de la Policia Local, Rafael de Manuel, i l’agent de la Policia Local Carlos Duet, han explicat que, gràcies a l’augment de la plantilla, s’ha donat la possibilitat de crear noves unitats com la UMEPOL.

“Com sabem en la convivència humana el conflicte és una cosa molt habitual en qualsevol ordre de la vida, des de la parella, passant pels veïns, fins a amics i familiars, i moltes vegades acaben en denúncies, protestes o queixes, però sobretot en demandes. Amb açò no inventem res, sinó que és una cosa que ja està implantada en altres municipis de la nostra grandària des de fa molt temps, amb un nivell d’èxit molt envejable i amb un 90% d’efectivitat en totes les intervencions que es fan”, ha aclarit Ariño.

La UMEPOL serà l’encarregada d’identificar adequadament el problema i buscar la solució que beneficie a ambdues parts, que disminuïsca el risc i genere una cultura de seguretat ciutadana, al mateix temps que millore la convivència i la qualitat de vida de les persones.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt realitzarà una "reconquesta mediambiental" de la muntanya del castell

En este enfocament de la prevenció és on es desenvolupa el paper de Carlos Duet, agent de la Policia Local, la tasca de la qual es dedica en gran part a informar, assistir al ciutadà i a col·laborar en la vida social.

Tal com han explicat des de la Policia Local de Sagunt, esta iniciativa permet que conflictes de menor intensitat no s’arriben a tractar per via judicial, un mètode més agressiu que no sempre ha donat bons resultats. El principal, per tant, és evitar que estes situacions puguen acabar amb una intervenció de l’Estat, a través de processos penals o administratius que acaben trencant les relacions, per la qual cosa resulta una tècnica de mediació més ràpida, efectiva i econòmica.

A través d’este servei la Policia Local podrà resoldre qualsevol conflicte, sempre que la seua labor siga sol·licitada, bé per derivació de la Policia Local, per sol·licitud del ciutadà o d’un altre organisme o institució. Per tant, haurà d’existir voluntarietat per totes les parts implicades en el conflicte amb la finalitat de resoldre-lo per mitjà del diàleg. El policia actuarà de mediador i haurà de ser imparcial, neutral i generador d’espais on les persones vagen a trobar solucions i no a augmentar les seues diferències.

Els interessats a sol·licitar el servei hauran de realitzar una sol·licitud a través d’una instància, en la qual s’aportaran les dades del peticionari i una breu referència sobre el problema suscitat. L’escrit haurà de presentar-se bé en el registre de l’Ajuntament o en les mateixes dependències policials.

Per obtenir més informació es pot cridar al telèfon 962.65.58.84 o bé personar-se en la central de la Policia Local de Sagunt (av. Fausto Caruana) en horari de 8.00 h a 20.00 h.​

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Un centenar de recreadors d'Espanya i d'Itàlia reviuran l'esplendor romana de Sagunt aquest cap de setmana

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here