L’Ajuntament de Sagunt retira dels seus carrers els noms del primer i de l’últim alcaldes franquistes

0
1191
Segunt canviarà el nom del passeig Emilio Adán

Sagunt canvia el nom alcalde Emilio Adán García per dedicar-lo a la Comissió que va lluiitar per la defensa de la Gerència com a espai públic, i també retira el nom d’Alcalde Blasco

L’Ajuntament de Sagunt està procedint al canvi de noms d’alguns dels carrers del municipi, entre els quals es troba el passeig que a partir del pròxim dimecres 29 es dirà de la Comissió Ciutadana per la Defensa de la Gerència.

Com a homenatge, el nom d’este passeig canvia el seu nom actual d’alcalde Emilio Adán García (l’últim alcalde franquista entre 1972 i 1977) per a dedicar-lo a la Comissió que va lluitar i va reivindicar per la defensa de la Gerència com un espai públic i la seua recuperació, tal com està fent actualment l’Ajuntament de Sagunt. És per açò que dimecres que ve 29 de novembre, a les 18h, se celebrarà un acte per a descobrir la placa commemorativa al qual estan convidats els membres de la Comissió i la ciutadania.

A més d’este també es canviarà el nom del passeig dedicat al primer alcalde de la dictadura, José Blasco (batlle entre 1940 i 1941), ubicat a la zona nord del riu Palància. A més a més es canviarà el nom del carrer la Séquia de Canet que passa a nomenar-se carrer de l’assagista Joan Fuster; i el carrer de José María Pemán passa a ser carrer de la compositora Matilde Salvador.

Tots estos canvis, segons es recorda des de l’ajuntament de Sagunt es deuen a allò establit en la llei 52/2007, de 26 de desembre, de Memòria Històrica, article 5.1. i a la seua aprovació en sessió ordinària de la Junta de Govern del 29 de setembre de 2017.

Des del consistori es recorda que, entenent que el canvi de nom de les vies públiques és una actuació que afecta de forma directa el veïnat i les empreses, per part de l’Ajuntament de Sagunt s’ha previst prendre les mesures per a afavorir i facilitar el procés d’actualització de dades de la ciutadania afectada pel compliment de la Llei i d’esta forma minimitzar les molèsties que puguen generar-se.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here