L’Ajuntament de Sagunt inicia un Programa d’Esport Inclusiu

0
1407
Imatge de la reunió entre l'ajuntament i les entitats esportives

La iniciativa s’impulsa junt amb 6 clubs i 2 centres educatius locals, i té com a finalitat incloure jóvens amb diversitat funcional dins d’equips esportius

La delegació d’Esports de l’Ajuntament de Sagunt ha preszentat el Programa d’Esport Inclusiu. Es tracta d’un projecte que té com a finalitat incloure jóvens esportistes amb diversitat funcional en clubs esportius locals, en el qual es realitzaran jornades i entrenaments dins de la programació del club. El programa està impulsat pel departament d’Esports amb la col·laboració de Servicis Socials.

A la presentació, que es va realitzar en la sala del Poliesportiu Municipal (internuclis), va assistir el regidor d’Esports, Miguel Chover; la cap de Servicis Socials, Victoria Belis; i els representants dels centres educatius involucrats en el projecte, l’IES Jorge Juan i el col·legi Sant Cristòfol. També van assistir els representants dels clubs que participaran en el programa, com són el Fertiberia BM Puerto Sagunto, Natación Morvedre, Biensa CF, Club Baloncesto Puerto Sagunto (masculí), CV Stella Maris i Atletismo CAEM, a més dels monitors i alumnes de TAFAD que es faran càrrec dels nous esportistes. Després de la presentació va haver-hi una xicoteta sessió d’orientació, destinada als monitors i clubs involucrats, sobre com tractar amb casos de diversitat funcional.

“La idea va sorgir mentre preparàvem les paralimpiades”, apunta Victoria Belis, qui afig que “l’objectiu és que estes persones puguen participar en mitjans considerats normals”. Cal destacar que l’esport inclusiu treballa per integrar a l’esportista paralímpic dins d’especialitats no adaptades. D’altra banda, Xavi, el professor d’educació física del col·legi Sant Cristòfol, va explicar els objectius d’este programa més profundament, i és que “per als clubs serà una experiència molt positiva i molt enriquidora” i apunta que “més que integrar, anem a incloure”.

El programa començarà dilluns que ve, 5 de març, i està previst que s’allargue fins a juliol. Els esportistes amb diversitat funcional participants, entre ells l’atleta local Alejandro López, s’inscriuran en els clubs oferits i estos els inclouran en la seua programació d’activitats i d’entrenaments, sempre amb un monitor que faça un seguiment. Este projecte pretén donar veu a tots aquells esportistes que no poden practicar activitat física amb normalitat, amb la finalitat de sentirse un més dels esportistes d’un equip.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here