El Ple de Sagunt aprova de forma definitiva l’ordenança reguladora de les terrasses d’hostaleria

0
1248
Imatge d'una terrassa de Sagunt

L’ordenança inclou algunes de les al·legacions presentades per particulars i associacions de comerciants de Sagunt

L’ordenança reguladora de l’ocupació del domini públic municipal amb terrasses vinculades a establiments d’hostaleria i restauració va ser aprovada pel Ple de l’Ajuntament de Sagunt en la seua sessió ordinària del passat dimarts 30 de maig. Amb ella es pretén unificar l’estètica d’este tipus d’instal·lacions, potenciant el valor turístic, i conciliar estos aprofitaments de l’espai públic amb el gaudi de les vies públiques per part dels veïns i visitants.

L’ordenança inclou algunes de les al·legacions fetes per particulars i associacions de comerciants durant el període en què l’ordenança va estar en exposició pública a través del portal de transparència.

En línies generals, l’ordenança serà aplicable a les activitats, instal·lacions i aprofitaments que, mitjançant terrasses, taules, cadires, ombrel·les, veladores, pèrgoles, tendals i altres elements anàlegs, vinculats a establiments dedicats a activitats d’hostaleria i restauració s’instal·len en el domini públic local.

De l’ordenança des de l’ajuntament es destaquen els aspectes vinculats a la seguretat, la salubritat, la higiene, l’accessibilitat i el respecte de la normativa contra la contaminació acústica. En esta línia, quant a l’horari màxim del funcionament de les terrasses, este serà de 8 a 1h del dia següent, ampliant-se fins a la 01.30 h els divendres, dissabtes i vespres de festiu. Fora dels mesos d’estiu l’horari serà més restrictiu. A més, existeixen excepcions per a carrers per als vianants, zones singulars i jardins tancats.

En el referent a l’espai a ocupar, l’ajuntament determinarà la superfície autoritzada, que haurà de senyalitzar-se amb pintura per part del propietari de l’establiment per a facilitar el control. També s’haurà de penjar-se un plànol, facilitat pel consistori, en el qual es grafie esta superfície i haurà de veure’s des de l’exterior de l’establiment.

Per a evitar la contaminació acústica, no podran col·locar-se en les terrasses elements com a televisors o equips de música, ni tampoc a l’interior de l’establiment amb la finalitat que es vegen ni senten des de l’exterior.

Generalment, les terrasses s’instal·laran sobre les voreres, encara que no es permetran si estes són d’una amplària inferior a 2,5 metres. No obstant açò, sí que s’autoritzarà a instal·lar terrasses en la calçada quan el lloc en qüestió complisca determinats requisits com els relatius a l’amplària de la vorera i la distància amb interseccions amb altres vies.

La sol·licitud per a implantar este tipus d’instal·lacions es pot realitzar mitjançant suport físic o electrònic i ha de contenir les dades d’identificació de la persona o entitat sol·licitant i, si escau, del seu representant; domicili a l’efecte de notificacions; mitjans de notificació dels actes municipals; identificació i acotament de l’emplaçament exacte objecte de sol·licitud; data o període de temps per al qual sol·licita; i descripció de l’activitat que es desenvoluparà en el domini públic, així com de les instal·lacions que es pretenguen situar en el mateix, expressant les seues dimensions.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí