L’Ajuntament d’ Ontinyent torna a congelar la taxa d’aigua potable

0
1065
Joan Sanchis, regidor d'Hisenda d'Ontinyent

Des del consistori afirmen que amb la mesura els veïns d’ Ontinyent acumulen un estalvi del 7’2% respecte a l’IPC des de 2011

L’Ajuntament d’ Ontinyent ha tornat a congelar la taxa de subministrament de l’aigua potable en l’exercici de 2017, la qual cosa afirmen des del consistori, possibilita que els veïns acumulen un estalvi del 7’2% respecte a l’IPC des de 2011.

El regidors d’Hisenda, Joan Sanchis, destacava que “la bona gestió econòmica del Govern d’Ontinyent ens permet prendre mesures com aquesta per afavorir a les famílies, i continuar en la línia per la que sempre hem apostat en matèria fiscal, la d’afavorir la promoció econòmica, la cohesió social i una recaptació més justa”.

En congelar la taxa enguany, l’Ajuntament apunta que assumeix el 1’6% d’increment que hauria costat als veïns la revisió anual d’acord amb l’Índex de Preus al Consum prevista en l’ordenança vigent. Aquest estalvi per als consumidors s’afegeix als que es van produir en asumir l’Ajuntament l’increment de l’IPC en 2011 (2’4%), 2012 (2’9%) i 2013 (0’3%). En 2014 l’IPC va ser negatiu, i l’Ajuntament va rebaixar la taxa d’aigua d’acord amb aquest índex (-1%) , mentre que en 2015 l’IPC va ser del 0%. Així les coses, en 2017 els veïns i veïnes d’Ontinyent pagaran un 1% menys del que es pagava en 2011 en concepte de taxa d’aigua potable, i acumulen un estalvi del 7’2% al seu favor respecte del que haurien pagat d’aplicar-se estrictament l’ordenança.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here