Ajuntament d’Ontinyent i Consell destinen 1 milió d’euros per contractar 46 joves durant un any

0
1738
Pablo Úbeda i Enric Nomdedéu, en la presentació a Ontinyent

El regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, anuncia que Ontinyent complementarà amb 223.000 euros les ajudes del programa ‘Avalem Joves Plus’

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Generalitat Valenciana destinaran prop de 1 milió d’euros a la contractació de 46 joves durant un any. Es tracta de dos programes dotats amb fons europeus i autonòmics, EMCUJU i EMPUJU, inclosos al programa “Avalem Joves Plus” del Consell, que destinaran a la ciutat 721.000 euros que l’Ajuntament complementarà amb altres 223.000 per equiparar les retribucions dels beneficiaris a les de la resta de treballadors municipals. “Volem oferir unes condicions laborals el més dignes possible”, explicava el regidor coordinador de Política Econòmica, Pablo Úbeda.

El regidor presentava este dilluns aquest programa junt al Secretari Autonòmic d’Ocupació i Director General del SERVEF, Enric Nomdedéu, qui tenia paraules d’elogi per a les polítiques del Govern d’Ontinyent que han ajudat a reduir l’atur jove en la ciutat en un 20% als últims dos anys, front al 7% de reducció a la mitjana autonòmica. Amb tot, apuntava, “encara queden 432 joves menors de 30 anys com a demandants d’ocupació a Ontinyent, i amb Avalem Joves Plus anem a oferir treball durant un any per a més del 10% d’ells”, destacava.

Dels 46 joves, 29 hauran d’estar titulats, i d’ells 13 es destinaran a funcions administratives; i els 16 restants faran funcions com a tècnic juvenil, de turisme, treballador social, dinamitzador de coworking, tècnic de l’oficina de l’emprenedor, dinamització del programa majors actius i del pla estratègic dels polígons, tècnics en participació ciutadana, en informàtica, comunicació, disseny gràfic, esports, educació, arquitectura tècnica i enginyeria tècnica industrial.

A estos 29 s’afegeixen 17 no titulats per a funcions com les d’oficial i peó d’obra, pintors o capatassos forestals, tenint en tots els casos una dedicació 37’5 hores de treball durant 12 mesos. En funció de la qualificació professional del lloc de treball, els joves cobraran entre 1072 i 1483 euros mensuals bruts, incloent l’aportació municipal.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Alumnes de Secundària d'Ontinyent s'interessen per la gestió municipal de la Sostenibilitat

Pablo Úbeda agraïa “la implicació i l’aposta per l’ocupació que fa el Govern Valencià”, i recordava que, amb el conjunt de programes posats en marxa per les diferents administracions a Ontinyent, “s’hauran creat 150 llocs de treball directes amb un doble benefici, el de l’experiència i formació que adquireixen estos treballadors i treballadores, i per altra banda la millora dels serveis que oferim a la ciutadania”, explicava.

Nomdedéu ha qualificat Avalem Joves Plus de “autèntic èxit”, com demostra el fet que el Servef ha hagut d’ampliar successivament la inversió fins a arribar als 56 milions d’euros per a atendre a les 947 entitats que havien sol·licitat alguna de les ajudes. “Amb aquesta inversió calculem que al voltant de 4.000 joves treballaran en entitats locals de tota la Comunitat”, explicava el Secretari Autonòmic, qui detallava que al conjunt de la comarca de La Vall d’Albaida hi haurà 134 joves beneficiaris i 60 en La Costera.

El procés de selecció per a aquest programa es farà a través del SERVEF, que serà qui subministre el llistat de candidats als diferents llocs de treball. En tots els casos els aspirants hauran de ser menors de 30 anys i estar inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here