Ajuntament i Societat de Festers nomenen pregonera d’ ‘Ontinyent Medieval’ a la festera María Teresa Gandía Borredá

0
543
María Teresa Gandía.

L’Alcalde i el President de Festers destaquen l’estima per la història, costums i tradicions locals de la que serà la primera dona pregonera del Mercat des de 2014

L’Ajuntament d’Ontinyent, a proposta de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, ha nomenat a la festera ontinyentina María Teresa Gandía Borredá com a Pregonera de l’edició de 2022 de «Ontinyent Medieval», el Mercat Medieval i activitats que s’organitza l’Ajuntament coincidint amb el Mig Any Fester. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el President de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, han coincidit en destacar “l’estima per la història, costums i tradicions locals» de la que serà la primera dona en fer el pregó del Mercat des que en 2014 el realitzara la festera dels Mossàrabs Rosana Ferrero.

L’Alcalde destacava la de María Teresa com «una gran elecció per a obrir les portes de l’Ontinyent Medieval, amb l’aval de la seua experiència com a presentadora del cartell de la Puríssima 2019 i la seua extensa trajectòria de participació i col·laboració amb el món de la festa morocristiana. Una persona idònia que a més prové d’una familia molt arrelada a les nostres festes», recordava.

El President de Festers també destacava aquest arrel familiar amb la festa, “que ha quedat reflectit als articles d’investigació que ha realitzat per al llibre de festes al llargs dels anys, i a les coreografies que ha dirigit als últims anys per a l’acte del pregó de festes. Voliem que el pregó el fera una dona, i a més és una dona amb un perfil idoni. El pregó d’Ontinyent Medieval s’ha vingut a convertir en el pregó oficiós del Mig Any Fester, i ara el que volem és que la pandèmia ens done un respir i pugam dur avant amb normalitat tant aquest acte com tota a programació en la que estem treballant”, assenyalava.

María Teresa Gandía Borredá va ser apuntada en nàixer a la comparsa Almogàvers per son pare, el conegut estudiós de les festes i tradicions locals Rafael Gandia Vidal. En complir els 18 anys va passar a formar part de la comparsa Contrabandistes, on continua fins al dia de hui. És diplomada en Magisteri, especialitat Llengua Anglesa i titulada professional en Dansa Espanyola i Llicenciada en Pedagogia de la dansa pel Conservatori Superior d’Alacant. Dedicada a la docència, actualment exerceix en el col·legi Martínez Valls i imparteix classes en Òpera. Ha col·laborat amb diversos articles tant al programa-revista de les Festes de la Puríssima com del de Moros i Cristians, i dirigit les coreografíes de l’acte del pregó de festes als últims anys.

La pregonera mostrava la seua “alegria i agraiment” per la designació, asumint “amb molta il·lusió» la responsabilitat de dur a terme el primer pregó d’aquest tipus que es durà a terme a Ontinyent després de l’esclat de la pandèmia, a més a més en un acte que va iniciar son pare en l’any 1997 amb el que va ser el primer pregó del Mercat Medieval.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí