L’Ajuntament de Faura posa en marxa el procés participatiu per als pressupostos de 2018

0
1828
Ajuntament de Faura

La proposta #FauraParticipa és una eina creada amb la col·laboració de la Diputació de València perquè la ciutadania s’involucre en l’elaboració dels pressupostos

L’Ajuntament de Faura ha posat en marxa el procés participatiu #FauraParticipa, amb l’objectiu que els veïns puguen ajudar a decidir part de les inversions dels pressupostos 2018, un mecanisme que es va recollir a la Carta de Participació. Es tracta d’un procediment consultiu al que s’ha d’accedir des de la web https://faura.participago.dival.es amb el què es pretén implicar a la ciutadania en la decisió sobre l’entorn en el qual desenvolupen les seues vides, incrementar la qualitat democràtica de les institucions públiques i, per tant, millorar la gestió local.

El procés, on poden participar persones majors de 16 anys empadronades en Faura, s’articula en tres fases, al llarg de les quals les veïnes i els veïns de Faura podran participar de diferents formes. La primera fase serà la recollida de propostes, que hauran de referir-se a inversions d’obra nova, reparació o modificació de les existents, o a adquisició de béns o equipaments municipals. Les inversions proposades, per tant, no podran ser activitats (programes culturals, festes…), serveis (com, per exemple, el de neteja), ni subvencions.

Per a poder fer propostes, les persones interessades hauran d’entrar a https://faura.participago.dival.es, registrar-se com a usuari i redactar el seu suggeriment en l’apartat “IDEES”. Segons el que estableix la Carta de Participació de Faura en el seu article 47, el període de consulta i recollida de propostes veïnals referents a possibles inversions municipals serà d’un mes.

La segona fase del procés consultiu tindrà per objectiu estudiar la viabilitat de les propostes. Una tasca que faran els serveis tècnics de l’Ajuntament, que, posteriorment, emetran un informe sobre la seua viabilitat jurídica i tècnica i faran la valoració econòmica.

Per últim, en la tercera fase, les propostes viables seran sotmeses a votació ciutadana, on podran participar totes les veïnes i veïns de Faura, independentment de la seua nacionalitat, majors de 16 anys i empadronats en el municipi.

Per a fer possible la votació telemàtica s’ha comptat amb la col·laboració de la Delegació de Transparència de la Diputació de València, que ha desenvolupat una eina perquè tots els municipis de la província puguen dur a terme processos de consulta i participació ciutadana. La plataforma permetrà validar la identitat dels veïns que desitgen proposar o votar mesures i objectius a partir del padró municipal d’habitants que la mateixa Diputació proporciona als municipis.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí