Ajuntament d’Ontinyent i Generalitat aportaran en 2019 fins 900.000 € per impulsar el Museu del Tèxtil

0
2858
Imatge de la primera fase del projecte del museu a Ontinyent

El Ple d’Ontinyent i el patronat de la FMTCV modifiquen el conveni del Museu Tèxtil per agilitzar les obres de la primera fase de construcció del museu

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Generalitat Valenciana aportaran 900.000 euros en 2019 per fer realitat el Museu del Tèxtil a l’antiga fàbrica de Revert. El ple municipal i el patronat de la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (FMTCV) es reunien aquest dijous per avançar en les gestions que permetran agilitzar les obres de la primera fase de construcció del museu, que afectaran a la nau més propera a la Plaça de la Concepció, una volta ja s’han realitzat els enderrocs de les naus que havien quedat fora d’ordenació dins del projecte.

En concret, el patronat de la FMCTV es reunia pel matí per aprovar el conveni amb la Generalitat Valenciana que permetrà articular els 700.000 euros que aquesta té consignats als seus pressupostos d’enguany per a estes obres, així com la modificació del conveni signat en abril de 2018 entre Fundació, Ajuntament i Caixa Ontinyent. Aquesta modificació, aprovada de vesprada pel Ple Municipal, permetrà que l’Ajuntament accepte la delegació de la FMTCV per a dur a terme la contractació de les obres i articular la subvenció de 200.000 euros que preveu el pressupost municipal.

L’alcalde de la ciutat i president de la Fundació Museu del Tèxtil, Jorge Rodríguez, destacava ahir en el ple que la modificació del conveni entre la Fundació, l’Ajuntament i Caixa Ontinyent, “ens permetrà seguir avançant per fer realitat aquest museu que conjugarà l’exposició divulgativa amb l’impuls al sector a través d’un espai creatiu de futur, un espai que poc a poc estem fent realitat amb l’esforç de tots els patrons de la Fundació i el recolzament de la Generalitat Valenciana”, assenyalava.

Jorge Rodríguez destacava que “es tracta d’una obra per a la qual comptem amb un projecte donat per Caixa Ontinyent, que també és membre del patronat. En completar les signatures d’aquesta modificació del conveni signada i del conveni de la Generalitat amb la Fundació, tindrem a punt els 900.000 euros que permetran dur a terme l’adjudicació de l’obra. La Fundació no té personal propi i enteniem que la millor manera d’avançar era delegar la contractació en l’Ajuntament, que si que compta amb personal especialitzat en contractacions administratives”, assenyalava.

Segons s’explicava al ple, la modificació del conveni també permet que al cas que la baixa de l’obra no cobrira el cost de les direccions tècniques de la mateixa, l’Ajuntament puguera assumir estes despeses mitjançant una aportació a la Fundació Museu del Tèxtil. La modificació del conveni duta al ple va ser aprovada per unanimitat dels grups polítics municipals.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí