Ajuntament de Sagunt i Policia Nacional presenten la campanya de Turisme Segur

0
227
Imatge de la reunió amb la Policia Nacional a Sagunt

Els principals llocs per a denunciar són la Comissaria de Policia, per internet, el Servei de Denúncies Telefòniques per a Turistes Estrangers i el Servei d’Atenció al Turista Estranger

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i la delegada de Policia Local i de Turisme, Natalia Antonino s’han reunit amb el Cos Nacional de Policia a l’Ajuntament de Sagunt per a presentar la campanya Turisme Segur. En esta campanya es proporcionen consells, telèfons i pàgines web d’ajuda. També s’ha realitzat un fullet d’ajuda traduït en 11 idiomes amb consells per a una major seguretat en època estival.

La delegada de Policia Local i de Turisme, Natalia Antonino ha declarat que es tracta una campanya impulsada pel Ministeri de l’Interior “per a sensibilitzar i conscienciar no solament els turistes que ens visiten, sinó a totes les empreses del municipi i en els llocs adequats on els que es puga transmetre eixa informació en un moment d’incidència perquè eixe turista puga denunciar un furt, un robatori, o qualsevol incidència que puga tindre i que sàpia el que ha de fer”.

S’han proporcionat diferents dades de contacte amb la Policia Nacional en cas de necessitat com el telèfon 091, que canalitza i dóna resposta a les sol·licituds i demandes d’informació dels ciutadans en tot el territori nacional. També hi ha una aplicació gratuïta per a dispositius electrònics anomenada Alertcops. Esta aplicació actua com a canal bidireccional entre el ciutadà i els cossos policials. Permet a la Policia Nacional rebre alertes de delictes o situacions de risc, com a víctima o com a testimoni. D’altra banda, per a fets ocorreguts fora d’Espanya està disponible el Centre Nacional de Comunicacions Internacionals que funciona 24 hores els 7 dies de la setmana atenent les sol·licituds i demandes dels ciutadans espanyols que estan fora del territori nacional. Amb el centre es pot contactar tant per telèfon +34.91.582.20.00 com per correu electrònic cenci@dgp.mir.es .

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt no exigirà la reserva d'aparcament als hotels que s'instal·len als centres històrics

Els llocs per a denunciar són en la Comissaria de Policia i per internet www.policia.es​. D’altra banda, està el Servici de Denúncies Telefòniques per a Turistes Estrangers en el 902.10.21.12 prestat per agents de la Policia Nacional en anglés, francés, alemany i italià. Els horaris són en anglés i francés de 9 a 21 h i en italià i alemany de 9 a 15 h. També està el S.A.T.E (Servei d’Atenció al Turista Estranger). És una oficina policial on el turista és atés de manera personalitzada, integral i completa per un equip de funcionaris policials i d’intèrprets en el seu propi idioma.

La delegada ha afegit que és “una campanya realitzada també en diferents idiomes. Se’ns ha indicat que hi haurà una major afluència d’efectius fins i tot comptant amb helicòpters que passaran amb certa periodicitat. Per tant, juntament amb el servici de la Policia Local de Sagunt, la nostra Policia de Platges es reforcen a les platges del nostre municipi i dóna eixa seguretat que el turista necessita per a vindre a la nostra ciutat”.

Alguns dels consells preventius de seguretat són la vigilància constant de les pertinences, parar atenció quan es trau diners dels caixers, tindre la bossa tancada i cap avant en el transport públic, no transitar per llocs solitaris o poc enllumenats, o no deixar objectes a la vista en els vehicles.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here