L’Ajuntament de Carcaixent recupera la normalitat després de l’atac informàtic que va segrestar el sistema i va demanar un rescat

0
1223
Ajuntament de Carcaixent.

L’alcalde Paco Salom ha explicat que en cap moment s’han plantejar pagar el rescat i que ja es treballa amb normalitat gràcies a les còpies de seguretat

L’Ajunatment de Carcaixent ha començat a recuperar la normalitat del seu funcionament intern després de l’atac informàtic que va fer un ‘hacker’ i per la qual cosa va ‘segrestar’ el sistema intern, pel qual va demanar un rescat en ‘bitcoins’ la moneda virtual internacional.

Aquest segrest es va produir dimarts al matí, i els treballadors de l’ajuntament es van adonar de la situació quan encenien l’ordinador i en entrar una pantalla afirmava que per entrar s’havia de fer un ingrés en bitcoins a un compte.

Segons explica l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, en cap moment es van plantejar cap pagament del rescat, i la Guàrdia Civil tampoc ho va recomanar. El mateix alcalde apunta que des de les 15h de dimarts els informàtics municipals van aconseguir alçar la xarxa i han recuperat el servei gràcies a les còpies de seguretat que es fan periòdicament, en referència a dades com padrons, registres etc. Des d’aquest dimecres els treballadors ja desenvolupen la seua tasca amb normalitat.

Aquesta acció està sent investigada pel Grup de Delictes Telemàtics de la Guàrdia Civil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here