L’Ajuntament d’Alzira inicia els tràmits per a acollir-se a les ajudes del Consell pels danys de les pluges torrencials

0
1312
Un operari durant les tasques de neteja a Alzira

L’acord marca un termini de 45 dies per a presentar la memòria valorada de l’estimació de danys, amb la relació detallada de les infraestructures afectades i la seua localització

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOGV) ha publicat hui l’acord del Consell, d’inici d’actuacions per a pal·liar els danys produïts per l’episodi de fortes pluges ocorregudes a la Comunitat Valenciana els dies 14 a 19 de novembre de 2018.

Amb este acord, de data 30 de novembre, i que produix efectes des de dijous, 20 de desembre, s’inicia, amb caràcter d’urgència, el procés per a que les administracions públiques demanen ajudes per a béns i infraestructures públiques, així com les despeses derivades de les actuacions urgents com a conseqüència del temporal.

L’acord marca un termini de 45 dies per a presentar la memòria valorada de l’estimació de danys, amb la relació detallada de les infraestructures afectades i la seua localització, preferentment cartogràfica i la declaració que tots els danys s’han produït com a conseqüència del temporal, entre d’altres documents.

Les sol·licituds seran avaluades per l’Oficina Única Postemergència, a la qual correspondrà efectuar una estimació econòmica, que s’elevarà a la Comissió Interdepartamental per a la seua posterior aprovació pel Consell. L’execució de les mesures que corresponguen podrà dur-se a terme mitjançant el procediment d’inversió directa o pel procediment de subvenció.

L’alcalde, Diego Gómez, ha declarat que “este acord el va anunciar la vicepresidenta, Mónica Oltra, quan va visitar Alzira el dia 20 de novembre. Des d’eixe mateix moment, els departaments municipals estan treballant en la recopilació de les dades. Amb la feina feta fins ara, estem en condicions de presentar la documentació el més aviat possible”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here