L’Ajuntament d’Albaida aprova el seu segon pressupost municipal des de l’any 2009

0
815
Imatge del ple municipal d'Albaida

Les prioritats, segons el govern de Josep albert (Compromís), se centren en millorar el pagament a proveïdors i la millora urbana

El plenari de l’Ajuntament d’Albaida va aprovar el divendres passat el Pressupost General per al properexercici 2018. Aquest són els segons comptes que s’aproven des de l’any 2009, i en aquesta ocasió, com explicava l’Alcalde, Josep Albert: “per primera vegada en molts anys podem aprovar un pressupost en temps i forma, com qualsevol altre ajuntament, perquè hem aconseguit, després de molt d’esforç tindre uns comptes clars i un pla de recuperació i de futur clar i viable”.

El pressupost de 2018 de l’Ajuntament d’Albaida s’elevarà a uns ingressos de 5.352.453,97 €, és a dir un 2% major que l’aprovat per a l’exercici 2017. Les despeses s’han reduït respecte a l’exercici anterior, en especial per l’efecte de la renegociació del deute amb el Fons de Proveïdors, que suposa un estalvi en el pressupost de 315.000 euros respecte als de l’any passat.

Aquest estalvi -segons s’afirma des de l’executiu local- permetrà dedicar una major quantitat de recursos a les Inversions, de forma que “podrem abordar algunes necessitats pendents durant any squè, per la situació econòmica de l’Ajuntament, no podíem atendre; tot i que no ens sobren els diners, i la situació encara és complicada, ja podem almenys preveure i programar despeses necessàries en inversions de cara al present i al futur”. D’aquesta forma, el capítol d’inversions creix un 75% respecte a l’exercici anterior, incloent recursos per actuar sobre l’enllumenat públic, millorant la seua eficiència; sobre vies públiques; així com en la construcció de nínxols i una important actuació al Palau dels Milà i Borja, entre altres coses.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Compromís per Benigànim sols contempla un govern liderat pel PSPV i demana "diàleg, sense línies roges"

Respecte a la despesa corrent, ha de destacar-se el creixement en la despesa dedicada a Cultura, Educació, Esport i Festes que passa a suposar el 18% del pressupost, quan en 2017 a penes arribava el 14%, essent l’àrea de despesa que major increment suposa i marcant una tendència a la recuperació dels serveis que més han sigut castigats durant tota l’etapa d’ajustos. Albert obri una via de furtindicant que “fins ara, hem hagut d’anar retallant per tal de fer front al deute que havíem heretat, a partir d’ara, a poc a poc, podrem començar a millorar els serveis que aquest equip de govern considera essencials”.

El pagament a proveïdors una prioritat

Les previsions pressupostàries d’ingressos del pressupost són superiors a les de despeses en quasi 700.000 €, és a dir en superàvit. Aquesta quantitat permetrà durant el 2018 reduir notablement el període mitjà de pagament, i el deute amb els proveïdors pendent, de forma que també els terminis de pagament s’ajustenals 30 dies establerts legalment.
Com comentava l’alcalde “en 2017 ja tancarem l’exercici amb un romanent positiu, pel que haurem superat un dels greus problemes de l’Ajuntament, el nivell d’endeutament previst és del 153%; que tot i ser alt, ja dista molt del que heretàrem en 2011 i en tot cas podem anar assumint-lo sense major dificultat. Ara l’important és poder pagar als nostres proveïdors, molts d’ells professionals i empreses d’Albaida, de forma puntual, i aquest serà el principal objectiu per a l’Ajuntament d’Albaida l’any 2018, perquè això beneficiarà a l’ajuntament, empreses, treballadors i en definitiva a totes les albaidines i tots elsalbaidins”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here