L’Ajuntament d’Albaida obté un romanent de tresoreria positiu per primera vegada en 14 anys

0
1469
Gràfica de l'evolució del romanent de tresoreria durant els últims anys a Albaida

 

Segons l’alcalde, Josep Albert, “aquest resultat és el principal indicador de la situació de recuperació que ha encetat l’Ajuntament d’Albaida”

L’Alcalde d’Albaida, Josep Albert, ha presentat esta setmana a la Comissió d’Hisenda la liquidació dels pressupostos de l’exercici 2017 amb uns resultats que generen “unes expectatives molt positives per a l’Ajuntament d’Albaida en els propersanys”, segons s’afirma des del consistori.

Els resultats de l’exercicie conòmic de l’any 2016 ja preveien un canvi de tendència important per a l’entitat municipal. Aquest fet, junt amb la renegociació del deute que es va realitzar a finals del 2017, avançava que el resultat de la liquidació del pressupost d’aquest anypassat anava a ser molt positiva. D’aquesta manera, i seguint amb la tendència positiva del tancament de l’exercici del 2016, el resultat econòmic de l’any 2017 presenta per primera vegada en 14 anys un romanent líquid de tresoreria positiu que s’eleva fins als 1,2 milions d’euros.

Segons explicava Albert, “aquest resultat és el principal indicador de la situació de recuperació que ha encetat l’Ajuntament d’Albaida, ja que ens indica que amb els ingressos que tenim som capaços de pagar als nostres proveïdors, el deute que tenim d’anys anteriors, pagar les amortitzacions del deute i, a més, encara ens sobra líquid per a poder afrontar altres despeses, la qual cosa ens ha permés liquidar la totalitat dels deutes que teníem d’exercicis anteriors amb diverses empreses”.

Aquesta última qüestió, la de la promptitud de pagament a proveïdors, ha sigut una de les principals preocupacions de l’Ajuntament d’Albaida durant els últimsanys, la qual cosa s’està complint d’una forma completa. Segons explicava l’alcalde “hem reduït el període mitjà de pagament de 324 dies a 171 dies en un any, i preveiem tancar l’any al voltant dels 30 dies. De fet, a data de hui hem pagat ja el 97,5 % de totes les despeses que hem generat en 2018 així com també s’han liquidat tots els deutes pendents de l’Ajuntament d’anys anteriors, una gran notícia per a les empreses i proveïdors que treballen per al nostre ajuntament”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El XVI Certamen de guitarra Luys Milán s’obrirà amb la xiqueta virtuosa del violí, Jennifer Panebianco

Superàvit

Tot i que l’Ajuntament d’Albaida manté un nivell de deute elevat que ronda el 145% dels recursos ordinaris, s’ha reduït molt respecte a l’existent l’any 2011, en el qual es xifrava el deute en uns 19 milions d’euros, entre l’ajuntament i l’empresa pública GESTIONA.

“Des de l’any 2012 a l’actualitat hem reduït el deute total en més de 5 milions d’euros, és a dir, quasi un 30% del deute total. Però allò més important és que hem creat les bases a l’ajuntament per a preparar la liquidació definitiva de GESTIONA, perquè segons les dades de la liquidació de 2017 encara es genera un superàvit anual d’1 milió d’euros que permetrà accelerar eixe procés, de forma que les albaidines i els albaidins sabrem, per fi, que aquest malson que ens ha obligat a reduir serveis i millores ciutadanes té fi, i és possible assumir-lo en un temps relativament prudencial”.

L’Alcalde es referia al fet que a pesar de l’alt volum d’amortització del deute que està imprimint l’ajuntament en els últims 2 anys, l’estalvi net de l’ajuntament continua essent d’1 milió d’euros, la qual cosa permet absorbir en elsanys vinents el deute de la fallida empresa pública GESTIONA, liquidant els deutes també als proveïdors d’aquesta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here