L’Ajuntament d’Albaida aprova el seu primer pressupost municipal en 8 anys

0
2619
Imatge del ple municipal d'Albaida

El deute de l’Ajuntament d’Albaida va arribar als 11 milions d’euros, el doble del pressupost amb el que es compta enguany

Des de 2009, a meitat de l’última legislatura del PP de Juan José Beneyto, que l’Ajuntament d’Albaida no comptava amb un pressupost degut a l’elevat volum de deute acumulat pel govern conservador que va arribar als 11 milions d’euros.

Segons l’actual equip de govern d’Josep Albert (Compromís) el deute «feia impossible crear un Pressupost que poguera complir amb unes condicions mínimes de pagament als proveïdors». No obstant amb el canvi de govern en 2011 va haver un canvi de rumb amb un executiu local d’esquerres que va començar a liquidar el deute, a través del pagament de prèstecs i reducció de despeses, i que finalment ha permés l’aprovació d’un Pressupost Municipal.

Aquest pressupost, aprovat el passat mes de juliol i vigent des d’esta setmana, «permet programar el futur econòmic de l’Ajuntament d’una manera numèrica i racional que permeta el manteniment, i fins i tot la millora, dels serveis actuals i la liquidació del deute municipal», expliquen des del govern municipal.

Pel que fa a les xifres, per aquest any 2017, el Pressupost prevé unes despeses de 4.757.000 euros front uns ingressos de 5.249.000 euros, el qual deixa un superàvit de mig milió d’euros per fer front al deute pendent en proveïdors, especialment locals, «a la major brevetat possible». «Tanmateix, amb l’aprovació d’aquest pressupost es crea una estrategia económica que permetrà que en 2021 el deute es situe en un 110%, assolint la liquidació total del deute en un termini màxim de 10 anys, és a dir, fins a l’any 2027», calcula el govern de Compromís.

Junt amb el Pressupost, el passat mes de juliol es va aprovar la Relació de Llocs de Treball, la qual pren també un paper significant pel que fa al procés d’organització del personal de l’Ajuntament d’Albaida. «Aquest fet permet el control de tots els canvis en relació als treballadors de forma rigurosa i documentada per tenir ple coneixement de la despesa que supondrà al consistori», expliquen.

La combinació de l’aprovació d’un Pressupost Municipal i una Relació de Llocs de Treball, «pren un paper essencial per ordenar i afrontar el futur de l’Ajuntament d’Albaida, amb garanties per al municipi i la seua ciutadania», conclouen des del govern de Josep Albert.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí