Ajornades les falles a tota la Comunitat Valenciana per prevenció davant l’extensió del coronavirus

0
1976
Falla El Pilar 2019

La decisió s’ha pres en coordinació amb el Ministeri de Sanitat, i “per responsabilitat, per indicació dels experts i pensant en el bé general de la població”

El President de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar anit, després d’un ple del Consell Interterritorial, que les festes de les falles quedaven ajornades com a prevenció per evitar la propagació del coronavirus. L’ajornament no sols afecta a la ciutat de València, sinó també a tots els municipis de les comarques valencianes que celebren les festes del foc. Puig també va puntualitzar que no es cancel·len, sinó que s’ajornen fins celebrar-les “en el moment que siga possible”.

En el comunicat emés per la Generalitat s’explica que la decisió s’ha pres en coordinació amb el Ministeri de Sanitat, i “per responsabilitat, per indicació dels experts i pensant en el bé general de la població”. Aquest ple del Consell Interterritorial va ser convocat a última hora d’aquest dimarts pel Ministeri de Sanitat, al qual també van assistir la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i el regidor de Cultura Festiva de València i president de Junta Central Fallera (JCF), Carlos Galiana.

Cal destacar que la decisió es prén després de que els casos de contagi hagen arribat a 50 en la Comunitat Valenciana amb 1 mort, mentre que al total d’Espanya aquest dimarts eren al voltant de 1.700 i el número de morts 35. A les terres valencianes ja s’han aplicat mesures preventives com és el cas de les cites esportives europees, que va fer que la setmana passada el València Bàsquet jugara contra el Milà al pavelló de la Fonteta a porta tancada, igual que el València CF també va haver de jugar igual al seu estadi contra l’Atalanta, ambdós casos per ser equips italians provinents d’una zona d’alt risc; no obstant també s’ha anunciat que les dues pròximes setmanes se celebraran les competicions esportives a porta tancada a tot l’Estat.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa ja havia avançat que els esdeveniments que suposen moviments importants de persones, es valorían “cas per cas amb les comunitats autònomes en funció de la situació de cada zona”. En el cas concret de les Falles, havia anunciat una reunió amb el Govern valencià per a determinar les mesures a seguir.

Puig, després del Consell, ha explicat que el Ministeri els ha traslladat la conveniència de no celebrar els actes de les Falles i la Magdalena “per a minimitzar els elements de risc” i ha insistit que la decisió està presa sobre la base de recomanacions científiques.

La mesura ve determinada després de l’important augment de casos registrat entre aquest dilluns i el dimarts, amb 15 nous positius, i especialment pel desconeixement que es té de l’origen dels 12 casos detectats en una residència d’ancians de la província de València.

Això ha suposat el tancament del centre de dia i de la residència, així com la suspensió de les visites. Tant els 12 residents infectats com la resta romandran a les seues habitacions i evitaran les zones comunes per precaució.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here